Ugrás a fő tartalomra

Na de

egy ilyen csapból mibe fog folyni a víz? Egy ilyen zöld-arany csodához nem lehet odarakni egy sima fehér porcelánt. Én legalábbis nem vetemednék ilyesmire.

Van nálunk egy varázsige. "Csak nyitott elmével és befogadó lélekkel  állj hozzá." Ha egy újabb lakberendezési ötletemet szeretném bemutatni a Páromnak, mindig így kezdem. Hidd el, tetszeni fog, csak elég nyitott elmével és befogadó lélekkel kell hozzáállni. Az esetek 90%-ban működik. (A fennmaradó 8 - 9%-ra érvként ott van az, ami a korábbiakban már bizonyított, az "emlékszel, először azt is hogy lerondáztad, aztán kiderült, hogy tök jó". És van 1 - 2%, amikor semmi nem segít. Ilyenkor gyakorlom az elengedést, hagyom az egészet, és nem búsulok, mert tudom, hogy úgyis kitalálok valami mást.)

A mosdó keresésének is így kezdtem neki, nyitott elmével és befogadó lélekkel. Minden megoldás érdekelt. A fehér porcelánon kívül. Na és az üvegmosdón. Az már megvolt, pipa, azért ugyanabba a folyóba csak nem lépnék bele kétszer.

Mondjuk ilyen zöldben?

Moorish More
Kép innen

Vagy ilyen. Az egész zöld-arany koncepciót borítaná ez a szürke, de akkor is.

This unique washbasin by HighTech Design was inspired by the spiral shape of ammonite shell. In case you didn’t know, Ammonites are an extinct species of free-swimming molluscs who lived in the ancient oceans around the same time that the dinosaurs walked the Earth and disappeared during the same extinction event
Kép innen

Mintha azt mondtam volna, hogy csak fehér porcelánt ne? De láttad ennek az alját és az árnyékát? A fehér részét meg legfeljebb lefújom zöldre. Vagy aranyra.

Designed by: omvivo
Kép innen

Huh. De kocka.

Modernistic bathroom sink. Meer leuk dan praktisch, niemand wil zich stoten aan scherpe randen, een glazen kom was misschien passender geweest.
Kép innen

Kár, hogy az egész családból én rajongok a betonszürke betonért, a többiek nézhetetlenül rondának találják.

Onze badkamer. Wasbak zelf gestort. Beschrijving is te vinden op internet. De kraan hebben we gekocht bij Cocoon design. Meer foto's volgen
Kép innen

És a kisasszonyok abszolút kedvence. Ne kérdezzetek, semmit nem tudok róla. Azt sem, hogy ez jó-e a halaknak, azt sem, hogy hol lehet etetni őket és azt sem, hogy ott elöl, majdnem középen az a hal döglött-e vagy csak az oldalán fekszik. Nem lesz ilyen mosdónk, és nemcsak a kérdések miatt. 

Moody Aquarium Washbasin
Kép innen

Ühüm. Majd ha a Güell parkban lakunk.

What a great idea for a garden faucet... take a scrapped pedestal sink and mosaic it!  Wash off garden tools, hands, etc outdoors :)
Kép innen

Vagy egy cseppkőbarlangban.

Kép innen
Kép innen
Egy farm, ahol élünk?
Amazing Rustic Natural Bathrooms (8) http://www.offgridquest.com/homes-dwellings/home-stylings/193-natural-bathrooms-3
Kép innen

Én Jamie Olivertől tanultam meg, hogy ami rusztikus, az egyben dögös és szexi is, de nekem ez már túl rusztikus. A majdani berendezésünk többi eleméhez meg pláne.

Il legno in bagno: protagonista assoluto #Wood in the #bathroom [10 unique projects]
Kép innen

Egyikünk szerint ilyennek kellene lennie egy átlagos családi házban a mosdónak. Én ilyenkor csak nézek rá döbbenten, hogy MI VAAAAAN????

Too good #bathroom tiles, shower, vanity, mirror, faucets, sanitaryware, #interiordesign, mosaics, modern, jacuzzi, bathtub, tempered glass, washbasins, shower panels #decorating
Kép innen

Egy kétségtelenül látványos megoldás. Majd egy másik életemben, amikor én leszek a csinilány és csinifiúval élek, és totál trendik leszünk. (De a tükörfalon keretben tükör ötlet már régóta tetszik ;-)

#Need some creative #bathroom ideas for your #renovation project - touch of elegance.. http://www.myrenovationmagazine.com
Kép innen
Valami hasonló, arany színben?

Kép innen

Nekem tetszenek ezek a nagy bádog edények, kár, hogy a többieknek nem. Ja, és engem is kiráz a hideg attól a hangtól, ahogy a súrolószer szemcséi hozzádörzsölődnek a bádoghoz.

Love, Love, LOVE this idea!! An every day Aluminum Pale for Bathroom Sink!
Kép innen
Most megmutattam, milyen NEM lesz a mosdó az emeleti wc-ben. Hogy milyen LESZ, azt holnap megmutatom.








Megjegyzések

  1. aaaaa, csigázod itt az embert :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, most, hogy már az is fent van, végül milyen mosdót választottam, mit szólsz? Ilyenre számítottál?

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba). De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen. Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam: A  post it et persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről. Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Na, mi van a plafonon?

Tégla! Erről nem volt szó, ezt nekünk senki nem mondta, pedig ez tégla. Tégla betonban. Hívtuk is az építészt, de hirtelen, hogy helyzet van. Biztatott, hogy folytassuk a feltárást, előbb-utóbb csak találunk mást is a téglán és a betonon kívül. Ha a vakolatot verjük le, széltében terjeszkedünk, és sikerül elég nagy területen leverni, akkor találhatunk egy gerendát. Ha nagy területen nem látunk gerendára utaló jeleket, akkor próbáljunk a dolog mélyére  ásni  vésni, a téglás betonban egy vashálót kellene fellelni. Ez bizony tégla És megvaaaan! Akárhogy is nézem, itt egy gerenda! Újabb telefon az építésznek, eldicsekedtünk a gerendánkkal, ő is velünk örült egy kicsit, aztán szólt, hogy keresni kéne egy másik gerendát is, és lemérni, milyen távol vannak egymástól. És ha már úgyis méricskélünk, mérjük meg azt is, milyen szélesek a gerendák. Rajtunk ne múljon. Feltártunk 2 darab, 15 cm széles vasbeton gerendát egymástól 75 centiméterre. Az a kunkori a képe