Ugrás a fő tartalomra

Napokig

éjszakába nyúlóan bújtam az internetet, nézegettem képeket, hogy milyen legyen a legkisebb helyiség dizájnja. Annyi nagyonzöld képet végignéztem, hogy már fájt a szemem. A sok zöld kép között felbukkant egy kék.
Ááááá, de jó! Még a szemnek is kellemes, micsoda felüdülés a sok burjánzó, barokkos, fülledt zöld és arany után ez a kék. Felüdít, megtisztít, átmos, jó elmerülni benne. Mint a tenger. 
Megvan, ez az, ez kell a zuhanyzóba! Ilyen lesz a zuhanyzónk!


A kérdés csak az, hogy hogy lehet ilyen tenger mintásra megcsinálni a falat. A legkézenfekvőbb megoldás a tapéta. Megveszem tekercsben, viszonylag könnyen, gyorsan olcsón olyanná varázsoljuk a zuhanyzót, mintha a nagy vízben lennénk.
Nekiálltam hát tapétát keresni. Hosszú évekig nem mentem tapéta közelébe sem, úgy tűnt, a '80-as évek kis virágcsokros tapétái egy életre elvették a kedvem az egésztől. De be kell látnom, ezen a területen is sokat változott a világ, most már gyönyörű tapétákat lehet kapni. Ha csak úgy bele a vakvilágba kellene tapétát vennem, nagy bajban lennék, nagyon nehéz lenne választanom. De pontosan tudom, milyen tapétát keresek, melyik az az egy, amit keresek, és így még nagyobb bajban vagyok. Tűt keresek a szalmakazalban, miközben lehet, hogy nem is létezik az a tű.
(Ilyen hülyeséget is csak én tudok kitalálni! Ahelyett, hogy vennénk egy kék csempét, azzal 1,60-ig, vagy, hogy még durvább legyen, egész a plafonig kicsempéznénk a zuhanyzót, elmondanám a kisasszonyoknak, hogy nézzétek, majdnem olyan, mint a tenger, és akármilyen meggyőzően próbálnék mosolyogni, látnám a szemükben, hogy a hangsúly a MAJDNEMen van, könnyen, egyszerűen megvalósíthatnánk, megvan erre a séma, barkácsáruház, csempeosztály, kék csempe, fehér fuga, vagy királykék, csemperagasztó, jön a burkoló, a szomszédban is ő csinálta, mondjuk nem mindenhol lett egyenes, meg nem is úgy vágta ki a csöveknél, ahogy kértük, de nagyon rendes ember, és legalább ki lenne csempézve, új, tehát szép is, örülhetnénk.)
Hosszas keresgélés után végre találtam víz mintás tapétát. Végre! Ráadásul itt a bizonyíték, íme, milyen jó ötlet, lám, másnak is eszébe jutott a vízalatti fürdőszoba. (Nem mondom, hogy teljesen következetes volt az ötlet kivitelezésekor, de végül is csak egy tapétakatalógusról van szó, valószínűleg ez a fürdőszoba csak egy számítógépen létezik.)


A nagy öröm elmúltával alaposabban is szemügyre vettem ezt a tapétát. Hát kiderült, hogy van ezzel több baj is. Például, hogy kifutó modell volt, és mostanra már el is fogyott. Van egy másik változat, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint amire felfigyeltem, csak még förtelmes narancssárga pacák tengeri csillagok is vannak rajta. Pedig nekem már azok a gondolom buboréknak szánt pöttyök sem tetszettek rajta. Mit keresnek azok ott?

Kép innen
Kép innen
Ok, beláttam, hiába nézegetem hosszasan ezt a képet, sem a tengeri csillag nem fog eltűnni a tapétáról, sem a buborékok. (De legalább megpróbáltam :-) Akkor keresem máshogy.

Posztertapéta. Legfeljebb veszünk kettőt, az biztosan elég lesz, hogy körbetapétázzuk a zuhanyzót.
Először ezt találtam. Víz mintás tapéta.

Kép innen
Felrakva így néz ki. Mintha egy óriási pohár vízben lötyögnénk. Remélem, ilyesmi csak Csodaországban fordul elő Alízzal, nálunk inkább nem.

VÍZ-MINTÁS 400X280cm FOTÓTAPÉTA  POSZTER
Kép innen
Akkor keresem máshogy. Víz alatti tapéta. Underwater. Under the sea.
Ezt akartam? Tulajdonképpen igen. Csak hogy fogjuk kiszámolni, hogy hová kerüljön a benapozott rész? Logikusan az ablakhoz (Igen, a kis zuhanyzóba is jut majd egy nagyobbacska ablak :-). Egy poszter biztosan nem lesz elég, az meg furcsán nézne ki, ha két helyről is sütne a nap. És akkor még ott a padló, a nagy kérdés, hogy azt hogy csináljuk meg olyanra, hogy a falon lévő kép azon is folytatódjon?

Clear Blue Underwater Wall Mural
Kép innen

Azóta találtam még egy megfontolásra érdemes változatot. Nagyon vízkék, az üveg is megjelenik rajta, épp illene az üvegmosdóhoz. Egy monoton felület, könnyen, gazdaságosan lehetne szabni, vágni,


Új! 3D Blue Art Fotótapéta Tapéta Kép 335x236cm
Kép innen
De felrakva? Háááát :-/ Nem olyan, mintha egy hatalmas üvegburában lennénk? Azt inkább meghagynám Sylvia Plathnak...

Új! 3D Blue Art Fotótapéta Tapéta Kép 335x236cm
Kép innen

Tűnhet úgy, hogy nekem aztán nehéz a kedvemre tenni.
Az is :-) De nem lehetetlen!

Folyt. köv.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…

A zuhanyzó történetét

az üvegmosdónál hagytam abba.
A mosdó megvolt, itthon volt, örültem neki, néha elővettem, megmutattam a többieknek is, akik eleinte velem gyönyörködtek, örültek, aztán már inkább csak rám hagyták. Ideje továbblépni. Kell valami, amire rátesszük a mosdót.  Kézenfekvő megoldás a mosdópult, vagy a fürdőszobaszekrény, elég nagy a választék, bemegy az ember bármelyik boltba, kiválasztja, megveszi, örül neki.  Ááááá, én dehogy így csináltam. Már miért vennénk mosdószekrényt, ha egy mosdót szeretnénk rátenni, és az se volna rossz, ha tárolhatnánk is benne ezt-azt? Úgy könnyű, olyat bárki tud. Én beírtam a keresőbe ugyan, hogy pult, de a bolti pultok közt keresgéltem. Egy régi, sok fiókos rőfös bolt pultjára vágytam. 
Vagy valami iparira, mint a nagyapám satupadja. Na, az még ennél is durvább:
Mondjuk nem ennyire gigantikusra, azt még nem tudom ugyan, hogy mennyi helyünk lesz, de inkább kisebb bútorokat igyekszem választani.
A pultok közt nem találtam nekem valót. Akkor próbáljuk máshogy. Kom…