Ugrás a fő tartalomra

Minket

nem nagyon kellett győzködni körablak ügyben. Nyugodtan mondhatom azt is, nagyon nem kellett győzködni. Az építésznek elég volt egyszer bátortalanul felvetnie, hogy arra gondolt, esetleg, mit szólunk hozzá, mert szerinte jól nézne ki, mi pedig azonnal ráugrottunk a témára. Naná, hogyne, legyen. nagyon is, körablak kell, veszünk egy körablakot.
Természetesen bontottat kerestem, ha már körablak, legyen különleges. És mindnyájunk nagy meglepetésére rögtön az első keresés eredményes volt, megtaláltam az igazit, ami épp jó lesz Másodszülöttem szobájába. Egy bibi volt csupán, a szállítás. És a méret. Meg hogy üveg van benne. Ha kisebb lenne és / vagy nem lenne benne üveg, a szállítás is egyszerűbb lenne. Hiába magyaráztam kedvesen a futárcégek alkalmazottainak, hogy az ablakoknak elég jellemző tulajdonságuk, hogy üvegezettek, ettől nem kezdtek rugalmasabban, a megoldásra törekvően gondolkodni. Az első üzenetet január 8-án írtam az eladónak, akkor meg is egyeztünk, majd két hónapon át a szállítást szerveztük. Végül ő szerzett egy utánfutót, mi pedig kifizettük neki a benzinköltséget. 
És múlt héten megérkezett! A Körablak. Íme:


Nem látszik akkorának, de 170 cm az átmérője. Lemértük.

Reggeli fényben, kutyával

Reggeli fényben, kutya nélkül

Megjegyzések

 1. Egyezik az ízlésünk. Nekünk körablak lett a fürdőszobában, apró kövekkel kirakva,(nagyobbnak látszik tőle a tér) gyönyörű!Újonnan vettünk egyet a folyosóra is, talán nyáron beépítésre kerül.
  Amikor terveztettük a házinkat, azt mondta az építész: "minek akartok körablakot?"Az nem divat!!
  Mi meg nem divatolni akarunk, csak tetszik, punktum.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi is azon gondolkodunk, hogy veszünk még egyet. egy kis picit.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…