Ugrás a fő tartalomra

Minket

nem nagyon kellett győzködni körablak ügyben. Nyugodtan mondhatom azt is, nagyon nem kellett győzködni. Az építésznek elég volt egyszer bátortalanul felvetnie, hogy arra gondolt, esetleg, mit szólunk hozzá, mert szerinte jól nézne ki, mi pedig azonnal ráugrottunk a témára. Naná, hogyne, legyen. nagyon is, körablak kell, veszünk egy körablakot.
Természetesen bontottat kerestem, ha már körablak, legyen különleges. És mindnyájunk nagy meglepetésére rögtön az első keresés eredményes volt, megtaláltam az igazit, ami épp jó lesz Másodszülöttem szobájába. Egy bibi volt csupán, a szállítás. És a méret. Meg hogy üveg van benne. Ha kisebb lenne és / vagy nem lenne benne üveg, a szállítás is egyszerűbb lenne. Hiába magyaráztam kedvesen a futárcégek alkalmazottainak, hogy az ablakoknak elég jellemző tulajdonságuk, hogy üvegezettek, ettől nem kezdtek rugalmasabban, a megoldásra törekvően gondolkodni. Az első üzenetet január 8-án írtam az eladónak, akkor meg is egyeztünk, majd két hónapon át a szállítást szerveztük. Végül ő szerzett egy utánfutót, mi pedig kifizettük neki a benzinköltséget. 
És múlt héten megérkezett! A Körablak. Íme:


Nem látszik akkorának, de 170 cm az átmérője. Lemértük.

Reggeli fényben, kutyával

Reggeli fényben, kutya nélkül

Megjegyzések

 1. Egyezik az ízlésünk. Nekünk körablak lett a fürdőszobában, apró kövekkel kirakva,(nagyobbnak látszik tőle a tér) gyönyörű!Újonnan vettünk egyet a folyosóra is, talán nyáron beépítésre kerül.
  Amikor terveztettük a házinkat, azt mondta az építész: "minek akartok körablakot?"Az nem divat!!
  Mi meg nem divatolni akarunk, csak tetszik, punktum.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi is azon gondolkodunk, hogy veszünk még egyet. egy kis picit.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…