Ugrás a fő tartalomra

Mivel etetnek téged? 43.

A szünet előtti utolsó uzsonna.

 
 
Jé, rendes uzsonna pénteken! Úgy értem, nem croissant, nem csokis papucs, nem kakaós csiga és nem bukta.
Szendvics. És nem kevés benne a szalámi, és még savanyú uborka is van benne, nem is csak mutatóban. Nagyon finom az illata, akik szeretik a téli szalámi illatát, azok ezt a szendvicset is nagyon ínycsiklandónak találnák. A Párom bevállalta, és megette a szendvicset  a szendvics felét, azt mondta, tényleg finom volt. Az üres kenyeret nem ette meg, annak az egyik oldala száraz volt (ahogy össze volt fordítva a két kenyér, a külső), a másik pedig teljesen szétázott az uborkától (azért szoktuk magvajazni, hogy a zöldségek nedvessége ne áztassa el).


Összességében tehát ez egy jó uzsonna volt, gratulálok hozzá annak, akit illet.

Szerintem egy kis odafigyeléssel sokat lehetne javítani a menza színvonalán. Pl. nem hiszem el, hogy nem lehetne kitalálni valamit arra, hogy ne száradjamak ki az uzsik, mire a gyerekekhez jutnak.
És még egy titokzatos jelenségre felfigyeltem. Az uzsonnák mindig egyetlen hajszálvékony szalvétába vannak csomagolva. Egy teljesen átlagos 3 rétegű szalvéta külső rétegébe. Logikus magyarázat lenne, hogy spórolásból szedik szét a szalvétákat, mert ha a rétegeket külön használják fel, egy szalvétába 3 adag uzsonnát lehet becsomagolni.
Biztos, hogy nem ez a helyzet, mert mindig, minden gyerek uzsonnája a külső rétegbe van csomagolva - az a legszínesebb, a festett réteg.
Ki szedi szét a szalvétákat, miért és főleg, mit csinál a másik 2 réteggel???? Vagy erre is van valami szédületes uniós előírás?
 
Ui: Megvolt az iskolai karácsonyi ünnepség is. Volt műsor, zene, tánc, versek, betlehemes, és ajándékok is persze. Az iskolások ugyanolyan nasicsomagot kaptak, mint az ovisok. Az igazgatónő elmondta, hogy ezt az ajándékot városunk önkormányzatától kapták a gyerekek. Na hurrá!

Megjegyzések

 1. A titok: létezik olyan, hogy egyrétegű szalvéta. Fillérekért, nagyüzemi mennyiségben lehet venni. Akár színesen is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eddig azt hittem, az egyrétegű, éttermi szalvéta csak fehér színben kapható, ráadásul az csak egy négyzet, tehát nincs "gyárilag" 4 részre hajtva. És azért is gondoltam, hogy valaki "megdolgozza" a szalvétákat, mert az oviban többször megismertem a mi szalvétánkat. (Amikor még vittünk be szalvétát. Amióta az óvónők megszavazták, hogy legyen havi 500Ft a csoportpénz, nem viszünk semmi ilyesmit, úgy gondolom, évi 5000Ft-ból kell, hogy jusson szalvétára.)

   Törlés
 2. Azok, akik csomagolják az uzsit, a két réteget hazaviszik. Szerintem nem elképzelhetetlen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Simán el tudom képzelni én is. De miért nem a színes réteget viszi haza?

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…