Ugrás a fő tartalomra

Volt itt

dühösködés mostanában nem is kevés. Azért igyekszem a karácsonyi hangulatot is építgetni magamban.
Múlt héten például felhoztam a pincéből azt a nagy kosár tobozt, amit még tavasszal cipeltem haza.
 
 
Nagy könnyelműen azt mondtam a kisasszonyoknak, hogy mindent feldíszítünk tobozzal, amit csak szeretnének. Huh, ... legyen elég annyi, hogy még az ásványvizes flakonra is kötöttünk tobozt.
De még így is van bőven, ezért ma nekiláttam tobozkoszorút csinálni.
Tobozkoszorút csinálni nagyon jó mulatság. Nem kell hozzá más, mint toboz, vékony drót, és 5-10 perc szabadidő.
 
 
A tobozokat szépen egy irányba rendeztem, és a dróttal körbetekergettem.
 
 
Amikor elég hosszú lett a tobozgirland, a drót két végét összetekertem.
 
 
Ez a fajta virágkötöző drót elég vékony - ezért lehet pl. ollóval vágni -, tehát különösebb tartása nincs. Egy nagy tobozkoszorút biztos nem tart meg szép kör alakúnak. Az én koszorúm viszonylag kicsi, kb. 30cm lehet az átmérője.
 
 
 
És, csak mert tegnap skandináv lakberendezési blogot nézegettem, úgy döntöttem, szalag nem is kell rá, elég díszítés lesz a 3 kis rozsdásodásnak indult csengő.
 
 
Ui1: Ilyen vékony kötöződrótot barkácsáruházban lehet kapni.
Ui2: Holnap kiderül, ki nyerte a karácsonyi ajtódíszt!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…