Ugrás a fő tartalomra

Volt itt

dühösködés mostanában nem is kevés. Azért igyekszem a karácsonyi hangulatot is építgetni magamban.
Múlt héten például felhoztam a pincéből azt a nagy kosár tobozt, amit még tavasszal cipeltem haza.
 
 
Nagy könnyelműen azt mondtam a kisasszonyoknak, hogy mindent feldíszítünk tobozzal, amit csak szeretnének. Huh, ... legyen elég annyi, hogy még az ásványvizes flakonra is kötöttünk tobozt.
De még így is van bőven, ezért ma nekiláttam tobozkoszorút csinálni.
Tobozkoszorút csinálni nagyon jó mulatság. Nem kell hozzá más, mint toboz, vékony drót, és 5-10 perc szabadidő.
 
 
A tobozokat szépen egy irányba rendeztem, és a dróttal körbetekergettem.
 
 
Amikor elég hosszú lett a tobozgirland, a drót két végét összetekertem.
 
 
Ez a fajta virágkötöző drót elég vékony - ezért lehet pl. ollóval vágni -, tehát különösebb tartása nincs. Egy nagy tobozkoszorút biztos nem tart meg szép kör alakúnak. Az én koszorúm viszonylag kicsi, kb. 30cm lehet az átmérője.
 
 
 
És, csak mert tegnap skandináv lakberendezési blogot nézegettem, úgy döntöttem, szalag nem is kell rá, elég díszítés lesz a 3 kis rozsdásodásnak indult csengő.
 
 
Ui1: Ilyen vékony kötöződrótot barkácsáruházban lehet kapni.
Ui2: Holnap kiderül, ki nyerte a karácsonyi ajtódíszt!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…