Ugrás a fő tartalomra

Vannak azok

a ceruzák, amiknek a végén valami kis lógó dísz fityeg. Mindig vágytam egy olyanra, de valahogy sikerült elkerülnünk egymást. Persze bármikor vehetnék magamnak egyet, de valahogy már nem is vágyok rá annyira. Azért szerintem a kisasszonyoknak tetszene. 
Vettem hát kis papír tojásokat. Tényleg a kapható legkisebbet vettem, kb. 3 centisek lehetnek. És vettem ceruzákat is. (A kép nem ezt mutatja, de egy ceruzára 3 tojás jut.)


A tojások egy részét fehér akrilfestékkel festettük le. Tudom, nem túl látványos dolog a fehér papírt fehérre festeni, de úgy gondoltam, jobb, ha azonos lesz a tojások felülete, és az elején még lelkesek a kisasszonyok, könnyen rá tudom venni őket a haszontalanabb munkafázisok elvégzésére is :-)


A másik adag tojás piros lett. Amíg száradtak (néhány perc csupán, az akrilfesték számos előnye közül az egyik, hogy nagyon gyorsan szárad), előszedtem a gombostűket.


A tűk gombfejét festékbe mártogatva pöttyöket festettünk a tojásokra.A kisasszonyok még javában pöttyöztek, közben én előszedtem a fúrót, és lyukat fúrtam a ceruzák végére. 2-es fúróheggyel. 


Következett az összeállítás. Ehhez hímzőcérnát szedtem elő, gyöngyöket és egy hosszú tűt. Létezik olyan, hogy babavarró tű. Igazi gyerekkézbe való alkalmatosság, hosszú, vastag, könnyű megfogni, de egyébként is nagyon gazdag a felhasználhatósági köre. 
Tulajdonképpen össze kell fűzni az alkatrészeket: ceruza, tojás, gyöngy, majd ugyanott vissza a tojásba és át a ceruzán. 


Amikor a ceruza egyik oldalán három húsvéti tojás fityeg, a másikon pedig 3 x 2 szál cérna lóg, tulajdonképpen kész vagyunk. Egy görcsöt kell még kötni a cérnákra, a fölösleget levágni, és már kezdődhet is a rajzolás.
Ui: Ha már elővettem a fúrót, 12 hungarocell golyót is átfúrtam. Szerintetek mi lesz belőle?


Megjegyzések

  1. Két napja szemezek a bogyókkal, de nem sok ötletem van :)

    Esetleg húsvéti girland, vagy cseresznye-meggy, vagy nyuszibogyó, vagy...vagy...tényleg passz :)

    VálaszTörlés
  2. Még az is lehet, hogy holnap fény derül rá.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…