Ugrás a fő tartalomra

Mivel etetnek téged? 27.

Reggelente az oviban a búcsújelenet egyik epizódja, hogy elolvasom a kisasszonynak a napi menüt. Reggeli, ebéd, uzsonna. Uzsonna: Csokis nápolyi.
Mi van? Tényleg csokis nápolyit adnak a gyerekemnek uzsonnára?
És tényleg. Délután azzal fogadott a kisasszony, hogy ez


volt az uzsonna. (A csomagolást a csoport nagy része megtartotta, az udvaron gyűjtöttek bele kincseket.) És hogy azért vág ilyen szomorú arcot, mert ő még éhes maradt.
Hát nem csodálom. Azon túl, hogy a csokis nápolyi nem uzsonna, egy ekkora darab nyilván nem elég egy gyereknek.


Lefényképeztem az ovis étlapot. (Az iskolában is hasonló, ugyanaz a cég látja el a város minden oktatási intézményét kajával.) A képre kattintva nagyítható olvasható méretűre.
Ha végignézem, és nagyvonalúan felülemelkedek az olyan egyértelműen egészségtelen rémségeken, mint a löncshús vagy a gyümölcsjoghurt (a gyümölcsöt sosem látott, tejsavóból készült, felcukrozott valami ), meg persze a parizer, és csak az édességekre, nasikra koncentrálok, az is sokkoló.

Hétfő: Mézes kenyér, derelye, müzli szelet.
Szerda: Csokis nápolyi
Csütörtök: Kalács, bombi szelet (Ez miféle süti lehet???? Holnap kifaggatom majd a gyereket.)
Péntek Ízes bukta

És ezt még színesíti, hogy csütörtök délelőtt kirándulni mennek, visznek minden gyereknek müzli  szeletet és dobozos üdítőt, és ha mindez még nem lenne elég, a hátizsákjukba nyugodtan tehetünk be egy kis kekszet, esetleg(!!!) gyümölcsöt. 

Megint csak azt kérdezem, mitől híznak a gyerekeink??? Hogy lehet az, hogy nem az egészségtől csattannak ki???

Megjegyzések

 1. Sehol egy sajtos kifli paprikával, retekkel, vagy más zöldséggel???
  Látom, szénhidrátból és cukorból bőven kapnak a gyerkőcök.
  A nápolyihoz annyit, hogy a HORALKY (olvasd horalki) legalább finom, jó minőségű szlovák termék, nem olyan, mint sok török, spanyol édesség, amelyeknek ízük sincs.Viszont tényleg nem önálló uzsinak való.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most, hogy mondod, rádöbbentem, az elmúlt 5 évben egyszer sem láttam az oviban sajtot.

   Törlés
 2. A "bombi szelet" mézespuszedli lekvárral töltve és csokival bevonva.

  Mi is gyakran kaptuk anno a koleszban.

  VálaszTörlés
 3. http://www.abbcenter.com/weboldal/csokolade/cikkek/Bombi_STAR_puszedli_-_barackos.JPG
  De látom, már megelőztek.
  Siralmas állapotok vannak a közétkeztetésben. Az ebéd még csak hagyján (bár ugyanaz a 30-50 recept van hosszú évek óta), de ez a rengeteg margarin, kenyér, meg édesség, hát tényleg felháborító.
  A hétfő a nagy király a vajas-mézes (persze, biztosan nem margarin) kenyérrel, a derelyével meg a müzlivel... Csupa szénhidrát.
  A löncshús kitalálóját meg a bontatlan találmányával verném agyon. =D
  Jó ez a rovat - kávé helyett. =)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…