Ugrás a fő tartalomra

Mivel etetnek téged? 27.

Reggelente az oviban a búcsújelenet egyik epizódja, hogy elolvasom a kisasszonynak a napi menüt. Reggeli, ebéd, uzsonna. Uzsonna: Csokis nápolyi.
Mi van? Tényleg csokis nápolyit adnak a gyerekemnek uzsonnára?
És tényleg. Délután azzal fogadott a kisasszony, hogy ez


volt az uzsonna. (A csomagolást a csoport nagy része megtartotta, az udvaron gyűjtöttek bele kincseket.) És hogy azért vág ilyen szomorú arcot, mert ő még éhes maradt.
Hát nem csodálom. Azon túl, hogy a csokis nápolyi nem uzsonna, egy ekkora darab nyilván nem elég egy gyereknek.


Lefényképeztem az ovis étlapot. (Az iskolában is hasonló, ugyanaz a cég látja el a város minden oktatási intézményét kajával.) A képre kattintva nagyítható olvasható méretűre.
Ha végignézem, és nagyvonalúan felülemelkedek az olyan egyértelműen egészségtelen rémségeken, mint a löncshús vagy a gyümölcsjoghurt (a gyümölcsöt sosem látott, tejsavóból készült, felcukrozott valami ), meg persze a parizer, és csak az édességekre, nasikra koncentrálok, az is sokkoló.

Hétfő: Mézes kenyér, derelye, müzli szelet.
Szerda: Csokis nápolyi
Csütörtök: Kalács, bombi szelet (Ez miféle süti lehet???? Holnap kifaggatom majd a gyereket.)
Péntek Ízes bukta

És ezt még színesíti, hogy csütörtök délelőtt kirándulni mennek, visznek minden gyereknek müzli  szeletet és dobozos üdítőt, és ha mindez még nem lenne elég, a hátizsákjukba nyugodtan tehetünk be egy kis kekszet, esetleg(!!!) gyümölcsöt. 

Megint csak azt kérdezem, mitől híznak a gyerekeink??? Hogy lehet az, hogy nem az egészségtől csattannak ki???

Megjegyzések

 1. Sehol egy sajtos kifli paprikával, retekkel, vagy más zöldséggel???
  Látom, szénhidrátból és cukorból bőven kapnak a gyerkőcök.
  A nápolyihoz annyit, hogy a HORALKY (olvasd horalki) legalább finom, jó minőségű szlovák termék, nem olyan, mint sok török, spanyol édesség, amelyeknek ízük sincs.Viszont tényleg nem önálló uzsinak való.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most, hogy mondod, rádöbbentem, az elmúlt 5 évben egyszer sem láttam az oviban sajtot.

   Törlés
 2. A "bombi szelet" mézespuszedli lekvárral töltve és csokival bevonva.

  Mi is gyakran kaptuk anno a koleszban.

  VálaszTörlés
 3. http://www.abbcenter.com/weboldal/csokolade/cikkek/Bombi_STAR_puszedli_-_barackos.JPG
  De látom, már megelőztek.
  Siralmas állapotok vannak a közétkeztetésben. Az ebéd még csak hagyján (bár ugyanaz a 30-50 recept van hosszú évek óta), de ez a rengeteg margarin, kenyér, meg édesség, hát tényleg felháborító.
  A hétfő a nagy király a vajas-mézes (persze, biztosan nem margarin) kenyérrel, a derelyével meg a müzlivel... Csupa szénhidrát.
  A löncshús kitalálóját meg a bontatlan találmányával verném agyon. =D
  Jó ez a rovat - kávé helyett. =)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…