Ugrás a fő tartalomra

A kisasszonyok

belenőttek a zsúrozásba. A zsúrokra pedig ajándékot szokás vinni. Ha sikeresen túljutunk a mit, hol, mennyiért vegyünk problámakörön, már csak a csomagolás marad (általában rám). Gyönyörű ajándéktáskákat lehet kapni. Vagy csinálni.
Nagyon megszerettem a díszes csomagolópapírokat. Talán a legolcsóbb megoldás, ha szép papírra van szükség. Használom füzetborítonak is, és a girlandok is abból készülnek.
Most ajándéktáskát csináltam.


Az ajándék nehéz, ezért a táska alját kartonnal tettem strapabíróvá. Lemértem, amit csomagolni akarok, és ahhoz igazítottam a karton méretét. Hogy ki is nézzen valahogy, a csomagolópapírral beburkoltam.


 Ez lesz a táska aljában belülről.


 Most jött a neheze, a számolós rész, nekem ehhez már segítség, de lagalábbis számolós cetli kell. A cél, hogy akkora táskát csináljak, amibe a becsomagolt karton, és majd persze az ajándék is, épp belefér. Úgy kell elképzelni, mint egy üdítős dobozt, vagy egy téglalap alapú hasábot, aminek a palástját kell elkészíteni.
A szélessége:  2 x (a téglalap rövidebb oldala + a téglalap hosszabb oldala) + 3 cm ráhagyás, hogy össze lehessen ragasztani.
A magassága: az ajándák magassága + néhány cm ráhagyás fent, a fülénél + néhány cm ráhagyás lent, hogy alja is legyen a táskának. A lenti ráhagyás legyen több, mint a rövidebbik oldal fele, hogy össze is lehessen ragasztani.


A számolócetlin nagy ügyesen megrajzolt vonalakat átmásoltam a csomagoló papírra. Olló hegyével végigkarcoltam a vonalakat, és behajtogattam a papírt.


A kartonból két téglalapot vágtam, hogy a táska fülét is megerősítsem majd egy kicsit. A karton rövidebbik oldala akkora, mint a csomagoló papíron a fenti ráhagyás.


Amikor behajtogattam, összeragasztottam a csomagoló papírt, egy ilyen "dobozt" kaptam.


A palást alján bevagdostam az éleket, az oldalak alját egymásra hajtogattam, és rétegenként összeragasztottam.


Beleraktam az aljába a merevítést.


Fent behajtottam a ráhagyás néhány centiméterét, becsúsztattam alá a kis kartont téglalapot és kilyukasztottam.

Szalagot fűztem bele, amit a táska belső oldalán összekötöttem.


Ilyen a kész táska:Nagyon szép ajándékokat lehet csomagolni, ha az ajándékot becsomagoljuk, és azt beletesszük egy ugyanolyan papírból készült táskába.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba). De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen. Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam: A  post it et persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről. Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívese

Dolgozott nálunk

ez az ember, aki hajlandó is volt meg képes is egy íves falat megépíteni, és szekrényajtóból szobaajtót csinálni. Persze, hogy megkérdeztem, volna -e kedve megépíteni a fürdőszoba falát is. Oda egy zuhanyajtót kellene beépíteni ajtónak. (Nem nagy a tetőtérben a belmagasság, a fürdőszoba fala kb. a tetőgerinc alatt lesz majd, oda kényelmesen elférne egy ajtó, csak nyitni nem tudnánk, nem férne el a tetőtől. Ezért rögtön tolóajtót kerestünk. Azt meg egyszerűen Jelnek vettük, amikor megjelent egy hirdetés, hogy egy új, üveg tolóajtót árulnak 5 utcányira tőlünk. Ja, hogy zuhanyfülke-ajtó? És akkor mi van?) Sóhajtott nagyokat, de a szeme mosolygott huncutul - a világért be nem vallaná, de szereti megvalósítani a szokatlan ötleteinket. És íme, van már fala a fürdőszobának és rajta ajtó. Belülről, a fürdőszoba felől