Ugrás a fő tartalomra

Kell egy jó ...

Azt hamar felismertük, hogy kell egy építész. Sőt, kell egy jó építész.
De a jó építész hol van, merre??? (Boborján hangján olvassátok!)

Szeretem ezt a hozzáállást. Olyan sokszor elhangzik, kell egy jó ügyvéd, matektanár, fogorvos, kazánkovács, bérszámfejtő ... építész. Ilyenkor úgy visszakérdeznék, mégis honnan szedjek egyet? Induljak el házról házra, mint a Mikulás, hogy laknak itt jó építészek???

Ezen tipródtunk hetekig. Egyszer csak Másodszülöttünk megszólalt, na jó, rajzolás közben félvállról odavetette:
- Miért nem hívjátok fel a K. szüleit? Ők azok.
- ????
- Házakat rajzolnak.
- Biztos ez? Az oviban, K. szülei építészek?
- Igen.
- Te erről beszélgettél K.-val? (Az elmúlt 3 évben egyetlen ovis sztori sem kezdődött úgy, hogy K. mesélte, vagy K.-val játszottunk.)
- Neeeeem. Hanem amikor körbeültünk a szőnyegen, és az óvónénivel beszélgettünk, mindenkinek el kellett mondania, hogy mit dolgoznak a szülei, K. azt mondta, hogy az ő szülei házakat rajzolnak.
Ok, azt értettük, hogy a szülők házakat rajzolnak, de az nem derült ki egyértelműen számunkra, hogy amolyan rajzolj-nekem-egy-bárányt módon, vagy építész módon. (Aki próbált már óvodással beszélgetni, az biztos ismeri ezt a bizonytalan érzést.)
Azért amikor legközelebb a gyerekeimet sétáltattam a főtéren, és azt láttam, hogy K. szülei is a gyerekeiket sétáltatják a főtéren, odamentem hozzájuk, gondoltam, legfeljebb megaláztatom magam, nincs vesztenivalóm. Előre elnézést kértem, hogy egy ovis pletykával hozakodok elő, amit ráadásul a gyermekem terjeszt, de mondják már meg, ők tényleg úgy rajzolnak házakat, hogy építészek?
És igen!
Hopp, találtam építészt, a főtéren! Rögtön kettőt is!
Ráadásul elvállalták a tetőterünk megrajzolását! Hurrá!


Kép innen

Hát így lett nekünk építészünk. Mert kell egy csapat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…