Ugrás a fő tartalomra

A zöld ötven árnyalata

Még csak alakultak a tervek, de mi az építésszel már teljesen belelovaltuk magunkat és egymást a műfűbe. Hogy az milyen nagyszerű dolog, és mennyi helyen fel tudnánk használni, képeket küldözgettünk és ötleteket adtunk egymásnak, 

Kép innen
Kép innen
Kép innen

Kép innen


Kép innen
Elég sok ilyen képet végignéztem, és teljesen tudtam azonosulni a gondolattal, hogy nekünk műfű kell. (És csak nagyon halkan hallottam a fejemben dédike szavait, miszerint "műizé, műmicsoda, műf*sz".) De hová? Be a házba, igen, bentre, naná, majd kintre, ott van igazi is!
Rakjunk mondjuk műfüvet ... aaaaaa..... hát mittudoménhová, de valahová kell. 
Aaaaaa ...... wc-be! Ott úgyse nagyon látszik :-/ (?????????)
Mégis, ez az ötlet mindenkinek nagyon tetszett, hogy milyen jól fog kinézni, MINDEN hófehér lesz, és a padlón a zöld műfű! Amúgy is igyekszünk (akkor még igyekeztünk) szem előtt tartani azt az elvet, hogy egy helyiségbe egy hangsúlyos elem elég. 

Azóta én átgondoltam, hogy ahol fiúk vannak, ott takarítás szempontjából a wc padlóján nem a legszerencsésebb ötlet a műfű, márpedig ahol vannak lányok, ott előbb-utóbb lesznek fiúk is.
De akkor már nem volt megállás, elindultunk a lejtőn :-)

Barkácsáruházban tétováztunk a dögunalmas nagy fehér izék (= vízmelegítők) közt, a párom elment eladót keríteni, én a kérdéseimet gyűjtögettem, a kisasszonyok látványosan unatkoztak... Persze ők nem is akartak jönni, csak úgy tudtam rábeszélni őket erre az egészre, hogy talán megmentünk néhány virágot is.
- Jaj, édes rózsám, csak azt a fancsali arcodat ne látnám, hát menjetek el, nézzétek meg a wc ülőkéket, próbáljatok olyat keresni, ami mindkettőtöknek tetszik. (Az volt a legközelebb a vízmelegítőkhöz.)
Mire megbeszéltük az eladóval, hogy ő semmit nem tud a kérdéses termékről, azon kívül, ami ki van írva (az ára és a méretei), de sokan viszik, szerintünk is annyira jó??? (Igazából azt terveztem, hogy ezt a kérdést mi fogjuk feltenni, és az eladó válaszol majd rá, de így tényleg mulatságosabb.), a kisasszonyok elégedett mosollyal az arcukon értek vissza hozzánk, hogy megegyeztek, megvan az igazi, kiválasztották, hogy milyen lesz a wc ülőke, és örüljek, mert a műfűhöz is illik.Ja, hogy azt elfelejtettem mondani, hogy nem lesz műfű? Nem baj, ez az ülőke nekik akkor is megfelel.


Ui a műfű rajongóinak: Lesz a házban műfű. Azt még nem tudjuk hol, de lesz :-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…