Ugrás a fő tartalomra

Csigák, minden mennyiségben


Éljen, éljen, éljeeeeen, lesz egy csigalépcsőnk! A tervek még nagyon távol álltak a végleges formájuktól, de mi már biztosak voltunk benne, hogy csigalépcsőnk lesz.  Tervezgettünk, álmodoztunk, hogy milyen legyen. Legjobban a csúszdás tetszett.

Kép innen

A végén azért győzedelmeskedett a józan ész, csúszda nélkül csak kevesebb helyet foglal el egy csigalépcső, mint csúszdával, és különben is, ki fogja ezt nekünk megcsinálni, na és az ára... Azt mondjuk el sem tudtuk képzelni, de nekünk biztos nagyon drága.
Azért nem csüggedtünk, a csigalépcső már önmagában is szenzációs. Szerzünk egy csigalépcsőt! 
Két irányban indultunk el csigalépcsőt keresni, a) csináltatunk egyet (vagy legalábbis kérünk néhány árajánlatot) és b) veszünk egyet bontottan.
a) Számos cégnek írtam, hogy árajánlatot kérjek, egyik sem válaszolt.
Legalább nem kell azon huzakodnunk, hogy vegyünk vagy csináltassunk :-))))))))
b) Nézegettük a netes hirdetéseket, vagy csúnya volt, vagy kicsi, vagy nagy, vagy drága, vagy...... Végül megláttuk a mi csigalépcsőnket. Elég magas volt, de nem túl széles, nem volt ronda a korlátja, még az is tetszett, hogy csak egy felet fordul. Amikor felhívtuk, az eladó rögtön alkudott magának az árból, tényleg, minden optimális volt, még szállítót is találtunk. Csütörtökön bukkantunk rá a hirdetésre és hétfőn már nálunk is volt.A fokok a pincében vannak, a korlát is.


Megjegyzések

 1. Nálunk is nagyon kicsi a hely, ahová a lépcső kerülhetett, de én nagyon nem szerettem volna csigalépcsőt. Végül betuszkoltunk oda egy hagyományos lépcsőt, ami kicsit meredek, de mi megszoktuk és ez a lényeg. Családilag készült, szerintem egyharmadába került annak, amennyiért az ilyenek készen voltak.

  VálaszTörlés
 2. Tényleg csak az számít, hogy ti szeretitek-e.
  Nálunk régre nyúlik vissza a csigalépcső ötlete - egyszer talán majd lesz egy bejegyzés, amelyikben leírom. Most a többi tervben nem csigalépcső szerepelt, hanem hagyományos, még lépcsőforduló is lett volna, de nekünk elsőre megtetszett a csigalépcső, azóta is ragaszkodunk hozzá. Kíváncsi vagyok, és már nagyon várom, hogy válik majd be a mindennapokban.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A miénkben is van egy forduló. Ha érdekel, hogy oldottuk meg, küldj egy mailt, küldök képet (ivetabt@hotmail.sk)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…

A zuhanyzó történetét

az üvegmosdónál hagytam abba.
A mosdó megvolt, itthon volt, örültem neki, néha elővettem, megmutattam a többieknek is, akik eleinte velem gyönyörködtek, örültek, aztán már inkább csak rám hagyták. Ideje továbblépni. Kell valami, amire rátesszük a mosdót.  Kézenfekvő megoldás a mosdópult, vagy a fürdőszobaszekrény, elég nagy a választék, bemegy az ember bármelyik boltba, kiválasztja, megveszi, örül neki.  Ááááá, én dehogy így csináltam. Már miért vennénk mosdószekrényt, ha egy mosdót szeretnénk rátenni, és az se volna rossz, ha tárolhatnánk is benne ezt-azt? Úgy könnyű, olyat bárki tud. Én beírtam a keresőbe ugyan, hogy pult, de a bolti pultok közt keresgéltem. Egy régi, sok fiókos rőfös bolt pultjára vágytam. 
Vagy valami iparira, mint a nagyapám satupadja. Na, az még ennél is durvább:
Mondjuk nem ennyire gigantikusra, azt még nem tudom ugyan, hogy mennyi helyünk lesz, de inkább kisebb bútorokat igyekszem választani.
A pultok közt nem találtam nekem valót. Akkor próbáljuk máshogy. Kom…