Ugrás a fő tartalomra

Szokom

az új westiket. Barátkozom velük.
Hogy könnyebben menjen a barátkozás, varrtam egy kis (15 x 10 cm) westis szütyőt.


Akinek tetszik, szeretné MEGNYERNI, jöjjön játszani.
Nem kell mást tenni érte, mint küldeni egy rövid, frappáns, esetleg poénos (szóviccek is jöhetnek) mondást, amiben szerepel a kutya vagy a westie szó. Törjétek a fejeteket, mert amikor kitaláltam az egészet, eszembe jutott, a Kutyául érzem magam..., és az Ej, de kutya kedvem van, és semmi több, azóta sem :(A játék 2012. szeptember 1-én éjfélkor zárul.

Megjegyzések

 1. Nekem eszembe jutott egy a Bagoly mondja verébnekből:

  Szereti mint kutya a macskát.

  Keresek jobbat is.

  Zs.

  VálaszTörlés
 2. Bizonytalan, mint a kutya vacsorája.
  Kutya hideg van.
  Ilyen időben még a kutyát sem kergetik ki.

  Szerintem szép az új westi is, talán egy árnyalatnyival lehetne hosszabb a füle.

  VálaszTörlés
 3. Belejött, mint kiskutya az ugatásba.
  Hű(séges), mint a kutya.

  VálaszTörlés
 4. Húúú, de jó, hogy még beleférek.

  A Mátyás király mesékből származó: "Eb, aki a kanalát meg nem eszi!" még belefér? :-)
  Felénk így mondják: Olyan hideg van, hogy még a kutyát is ölben viszik ki ugatni.
  Elmaradt, mint a kutya vacsorája.
  Amelyik kutya ugat, az nem harap.

  VálaszTörlés
 5. Egyszer volt Budán kutyavásár.
  Kutyából nem lesz szalonna.

  VálaszTörlés
 6. Egyik kutya, másik eb.
  Két kevésbé nyomdaképes is eszembe jutott, az egyik a lakodalmas kutyáról, a másik a dolgát elvégzett kutyáról :).

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…