egy receptes újságban találkoztam először a Pavlova tortával. Még az alcímre is emlékszem: Könnyű és légies, mint egy igazi prímabalerina. (Először Anna Pavlova, orosz balerina tiszteletére készítették.)
Ezek szerint balettos lánykáknak - és persze az anyukájuknak - kötelező.
Nálunk gyakran sor kerül rá, mert mindenki szereti, könnyen, kevés munkával elkészíthető, és a felhalmozódott tojásfehérjék felhasználására is tökéletes.
Annyi az egész, hogy tojásfehérjéből kevés porcukorral nagyon kemény habot verek. Nagyjából kör alakban sütőpapírral letakart sütőlapra halmozom, és alacsony hőfokon nagyon lassan megsütöm. A sütő ajtaját ki is lehet nyitni egy kicsit, inkább szárítani kell, mint sütni, hogy ropogós legyen.
Persze el is lehet simítani, egyengetni, de én hiszek Jamie-nek, hogy ez így rusztikus.
Ha már ilyen lazán kezdtem, folytatom is így, agy nagy adag tejszínhabot halmozok a kihűlt habcsókra.
A tetejére egy adag gyümölcs kerül. Mivel gyakorlatilag az egész torta hab, sokat nem bír, általában könnyű kis bogyósokat szokás rárakni, de most a balettoslány szőlőt választott.
Ezek szerint balettos lánykáknak - és persze az anyukájuknak - kötelező.
Nálunk gyakran sor kerül rá, mert mindenki szereti, könnyen, kevés munkával elkészíthető, és a felhalmozódott tojásfehérjék felhasználására is tökéletes.
Annyi az egész, hogy tojásfehérjéből kevés porcukorral nagyon kemény habot verek. Nagyjából kör alakban sütőpapírral letakart sütőlapra halmozom, és alacsony hőfokon nagyon lassan megsütöm. A sütő ajtaját ki is lehet nyitni egy kicsit, inkább szárítani kell, mint sütni, hogy ropogós legyen.
Persze el is lehet simítani, egyengetni, de én hiszek Jamie-nek, hogy ez így rusztikus.
Ha már ilyen lazán kezdtem, folytatom is így, agy nagy adag tejszínhabot halmozok a kihűlt habcsókra.
A tetejére egy adag gyümölcs kerül. Mivel gyakorlatilag az egész torta hab, sokat nem bír, általában könnyű kis bogyósokat szokás rárakni, de most a balettoslány szőlőt választott.
Sokat nem bír, szállítást, hűtőbe ki-be pakolást, napon olvadozást rosszul tűri, de nekünk általában 10 perc is elég, hogy végezzünk vele.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése