Ugrás a fő tartalomra

A zsúr

az idén nyuszisra sikeredett. Volt minden, ami egy zsúron lenni szokott, nem is részletezem, aki vezényelt már le gyerekzsúrt, tudja milyen, aki pedig még nem csinált ilyesmit, el se tudja képzelni, mi maradt ki az életéből.
Azért a nyúleledel egy részéről mutatok képet.
Ha nyuszi, akkor a káposzta és a sárgarépa nem maradhat ki:


És nyuszis muffinok is készültek:

Megjegyzések

 1. Húúú, de megennék most egy ilyen salátatálat!

  VálaszTörlés
 2. Meghiszem azt :)
  Izgultam ám, hogy fogadják majd a gyerekek, de annyira dta magát egy nyuszis zsúron, hogy nem tudtam kihagyni.
  Összességében szerintem jól fogadták, az egyik gyerek elkezdte kérdezgetni, hogy mikor rendelünk pizzát (nem rendeltünk, volt más kaja is), egy másik viszont annyira megörült a zöldségeknek, hogy mást szinte nem is evett. A többiek kóstolgatták, vagy jóízűen falatoztak, ki-ki ízlése szerint. A zsúr végére nem maradt mártogatni való, sőt, a káposzta-tál egy részét is megették.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem sok múlik a körítésen, de nálatok abban sosincs hiba :).

  Zs. maga elé húzta volna a zöldségeket és felfalja, viszont a mártogatós dolgokkal előítéletes, ha valamit csak magamnak akarok elég egy csöpp akármi a tányér szélére, onnantól kezdve rá se gondol. Cserébe viszont 5 éves koráig nem volt hajlandó húst enni.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…