Ugrás a fő tartalomra

A zsúr

az idén nyuszisra sikeredett. Volt minden, ami egy zsúron lenni szokott, nem is részletezem, aki vezényelt már le gyerekzsúrt, tudja milyen, aki pedig még nem csinált ilyesmit, el se tudja képzelni, mi maradt ki az életéből.
Azért a nyúleledel egy részéről mutatok képet.
Ha nyuszi, akkor a káposzta és a sárgarépa nem maradhat ki:


És nyuszis muffinok is készültek:

Megjegyzések

 1. Húúú, de megennék most egy ilyen salátatálat!

  VálaszTörlés
 2. Meghiszem azt :)
  Izgultam ám, hogy fogadják majd a gyerekek, de annyira dta magát egy nyuszis zsúron, hogy nem tudtam kihagyni.
  Összességében szerintem jól fogadták, az egyik gyerek elkezdte kérdezgetni, hogy mikor rendelünk pizzát (nem rendeltünk, volt más kaja is), egy másik viszont annyira megörült a zöldségeknek, hogy mást szinte nem is evett. A többiek kóstolgatták, vagy jóízűen falatoztak, ki-ki ízlése szerint. A zsúr végére nem maradt mártogatni való, sőt, a káposzta-tál egy részét is megették.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem sok múlik a körítésen, de nálatok abban sosincs hiba :).

  Zs. maga elé húzta volna a zöldségeket és felfalja, viszont a mártogatós dolgokkal előítéletes, ha valamit csak magamnak akarok elég egy csöpp akármi a tányér szélére, onnantól kezdve rá se gondol. Cserébe viszont 5 éves koráig nem volt hajlandó húst enni.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…