A kottákat pakoltuk az iskolatáskából, amikor a kezembe akadt az uzsonna.
Néztem kérdőn a kisasszonyra, hogy nem voltál éhes?
- Én ezt nem eszem meg. Büdös.
Néztem kérdőn a kisasszonyra, hogy nem voltál éhes?
- Én ezt nem eszem meg. Büdös.
Elsőszülöttemről tudható, hogy abszolút mindenevő, nem finnyás, nem válogatós, nem szeszélyeskedik, ha valamire ő ilyen kategorikusan kijelenti, hogy nem eszi meg, annak oka van. Mi lehet ebben a zsömlében?
Tényleg büdös, bármi is legyen az. Megint csak nézek kérdőn a gyerekre, ő hátha tudja. És tényleg.
- Szalámikrém. Mindig büdös.
Ok, ha úgy vesszük, a legfinomabb, leggusztusosabb szalámira is lehet azt mondani, hogy büdös, mert tényleg van egy jellegzetes, erős szaga. De azt is meg tudom érteni, hogy ha valaki nem érez kedvet, hogy egy büdös uzsonnából egyen. Tanulság talán csak annyi, hogy ezek szerint Elsőszülöttem nem szereti a szalámikrémet.
Mondjuk azon lehet töprengeni egy keveset, hogy mi indokolja a szalámikrém létrejöttét. Vagy hogy miből lesz a szalámikrém. Tételezzük fel, hogy szalámiból, és... Vajjal van összekeverve? Vagy margarinnal?
És azért arról az egy szelet retekről is érdemes megemlékezni ott a zsömle közepén. (Mondjuk a retek is büdös, annak is erős szaga van, nem lehet mit tenni vele.) Nagyítható a kép, de fölösleges, mert így is jól látszik, hogy a retek szelet annyira vékony, hogy gyakorlatilag átlátszó. Gondolom nem sokkal járul hozzá a gyerekek vitaminszükségletének kielégítéséhez.
Épp tegnap este láttam a Híradóban, hogy most már aztán tényleg minden nagyon jó lesz a menzákon, mert megreformálják, és egészséges ételeket, egészséges konyhatechnológiai eljárásokkal készítenek majd a gyerekeknek - ki emlékszik, hány éve hallgatjuk már ezt???
Kíváncsi vagyok, ebben a nagy megreformálásban mikor lesz szempont az is, hogy finom is legyen az az étel. Mert mindig csak azt halljuk, hogy egészséges lesz majd.
A Híradós tudósításban egyébként az volt a kedvenc részem, amikor mutattak egy átlagos menzás konyhát, ahogy irdatlan fazekakban főzték a konyhásnénik a kaját, és, és, és, ez ferge..., most figyelj, ...teges lesz, a falon egy A/4-es volt kiragasztva, amire azt nyomtatták (bizony, valaki kitalálta, begépelte, kinyomtatta), hogy NE SÓZD TÚL AZ ÉTELT! Ez aztán reform és minőségbiztosítás, és minden, mi szem-szájnak ingere.
A Híradós tudósításban egyébként az volt a kedvenc részem, amikor mutattak egy átlagos menzás konyhát, ahogy irdatlan fazekakban főzték a konyhásnénik a kaját, és, és, és, ez ferge..., most figyelj, ...teges lesz, a falon egy A/4-es volt kiragasztva, amire azt nyomtatták (bizony, valaki kitalálta, begépelte, kinyomtatta), hogy NE SÓZD TÚL AZ ÉTELT! Ez aztán reform és minőségbiztosítás, és minden, mi szem-szájnak ingere.
Sokkolt a látvány, a szagot hozzá sem képzelem.
VálaszTörlésSzörnyű! :(
VálaszTörlésNálunk a koleszban ez a gasztronómiai remekművet úgy készítették a konyhás nénik (nem őket utáltuk, mert azt tették, amit a gazdasági vezető mondott nekik), hogy főztek egy kis lisztet, amikor kihűlt Rama sütőmargarinnal habosra keverték, majd tettek bele némi darált szalámit. Nekünk nem járt hozzá retek, de akkoriban még nem is akartak semmit se reformálni :).
VálaszTörlés