etetem a gyerekeimet. És a Páromat is. Sőt, én is azt eszem.
Esszük mind a négyen boldogan a hamburgert, minden lelkiismeret furdalás nélkül.
A fényképről lemaradt, de "ízfokozónak" sütöttem pirított hagymát, és néhány szelet grillsajtot is.
Esszük mind a négyen boldogan a hamburgert, minden lelkiismeret furdalás nélkül.
Mert nem ám csak az a hamburger, amit a gyorséttermekben lehet kapni, otthon is elkészítheti mindenki a saját változatát. És akkor el is felejthetjük az olyan címkéket, mint junkfood, felfújt, gyorsfagyasztott, amerikai, egyenízű. Legkevésbé egyenízű, mert ahányszor hamburgert csinálunk, annyiféle. Megy bele minden, ami finom.
Zöldségek: Télen mehet bele savanyú káposzta, most, hogy végre van új káposzta, és annyira zsenge, hogy nem lehet belőle eleget enni, persze azt vettem. Reszeltem hozzá répát is, mert az is nagyon finom.
Szószok: Ketchup helyett nálunk nagyon bevált, hogy tejfölbe keverek paradicsomlevet (sűrített paradicsomot) és őrölt köménnyel fűszerezem.
A másik szószhoz majonézt csinálok (tojás sárgája + olaj), és aprítógépben összekeverem egy cikk fokhagymával, néhány savanyú uborkával, kapribogyóval, mustárral, egy csokor snidlinggel (petrezselyem zölddel). Elég bizarrul hangzik, tudom, de nagyon finom.
Húspogácsa: Mondjuk most halból készült a húspogácsa, de senki nem bánta. (Darált hal, kókuszreszelék, zabpehely, curry, tojás - akik egyébként nem szeretik a halat, ezt kóstolják meg, a kókusz és a curry elviszi az ízét.) A grillezéshez nagyon fújt a szél, ezért sütőben sütöttem, olaj nélkül.
A fényképről lemaradt, de "ízfokozónak" sütöttem pirított hagymát, és néhány szelet grillsajtot is.
És igen, az a tál eper is elfogyott. Még az az ötlet is felmerült, hogy vékony szeletekre vágva rakjunk epret is a hamburgerbe, de arról azért lebeszéltük a kisasszonyt.
Egy-egy nagy pohár bodzás limonádéval lekísértük a vacsorát, és nagyon elégedettek voltunk az életünkkel.
Szóval, mi a baj a hamburgerrel???
Megjegyzések
Megjegyzés küldése