Ugrás a fő tartalomra

Az értelmes szó

egy név. Egy kisfiú neve, aki hamarosan megszületik.
Én varrtam a babazászlóját.
A kisfiú anyukájával úgy egyeztünk meg, hogy kék pöttyös anyagból varrom majd.
Szeretem viszonylag semleges mintájú, színű anyagból varrni a babazászlókat. Amikor kitaláltam az én változatomat, az volt az egyik fő szempont, hogy a babakor elmúltával is használható legyen. Olyan anyagokat választok, ami illik a babák világához is, de felnőttként is vállalhatóak.
Szerintem ez a kék pöttyös anyag épp ilyen.
Időközben viszont kitaláltam egy másik babazászló változatot is, amihez nem elég egy anyag. De még ezzel a drapp pöttyössel kiegészítve is megfelel a szempontjaimnak. Már csak az a kérdés, a kisfiú szülei mit szólnak majd hozzá. Hamarosan kiderül, holnap postázom az ajándékot.
És hogy még nagyobb legyen a szülők meglepetése, lesz a borítékban egy cseresznyemaggal töltött süni babzsák
 és egy alvókendő is.  Szerintem farkas, de vannak bizonyos vélemények, miszerint cica, róka, mókus, esetleg medve.


 Egy ideje töröm a fejem egy babaváró szetten. Általában babatakaró, csörgő, szakállka, büfikendő szokott ezekben a szettekben lenni. tehát biztos, hogy az én változatomban ezek nem szerepelnek majd. Még nem alakult ki a végleges változat, de valami ilyesmit

el tudnék képzelni.
Nektek van ötletetek? Milyen babaváró ajándékot szeretnétek (szerettetek volna) kapni / adni?


Megjegyzések

  1. Nagyon aranyosak lettek, biztos nagy sikert fognak aratni. Én esetleg egy kisebb textil tartóra gondoltam a pelenkáknak.

    VálaszTörlés
  2. A babaváró ajándékhoz nincs ötletem, viszont két strigulát küldenénk az "ez macska" mögé:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nagyon jó a magpárna illetve az alvókendő, hiszen takaró, kisruhák, pelenka a közeli hozzátartozóktól azért kap az ember. Ilyen különlegességeket pedig nem igazán. Főleg, hogy ezek személyes kezed általi dolgok :) Én biztos örülnék neki, ha a fiam ilyet kapott volna. Amúgy amit hasznosnak tartok még az olyan zörgő kendő, aminek egyik oldala textil a másik oldala pedig valami olyan anyag, amit ha gyűrsz olyan zörgő hangja van. A kisfiam azt nagyon szereti például.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zörgő kendő tetszik, erre még nem gondoltam. Valószínűleg azért, mert nekünk nem volt ilyen. De megvalósítható, akár úgy is, hogy a zörgős anyagot az alvókendő belsejébe varrom, így zörög ugyan, de magmarad a vászon puha tapintása. Bár tudom, hogy egy baba számára mekkora csemege egy jó kis nyálas műanyagot cuppogtatni.

      Törlés
  4. A barátnőm készített magának a gyerkőcök papírjaihoz ilyen kis tasit, nekem nagyon tetszik, én örültem volna hasonlónak:
    http://tildahobort.blogspot.com/2011/11/folytatas.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez sem jutott volna az eszembe :)! A terhességi papírokat én is mind a 2x szép mappába gyűjtöttem, azóta is abban őrizgetem. Azt ki se találom, hogy a majdani gyerekrajzoknak is lehetne egy kis tartót varrni, mert ahhoz cipősdoboz kell, és még így is évente szelektálunk.

      Törlés
    2. :) Igen, a rajzokhoz kevés egy ilyen tároló. De lehet, h így utólag megvarrom én is, mert mégiscsak jobb egy ilyen felkapomésmárviszemis - tasiban :) Ha baj van, akkor úgyis gyorsan kell összepakolni..:(

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba). De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen. Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam: A  post it et persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről. Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Na de

egy  ilyen csapból  mibe fog folyni a víz? Egy ilyen zöld-arany csodához nem lehet odarakni egy sima fehér porcelánt. Én legalábbis nem vetemednék ilyesmire. Van nálunk egy varázsige. "Csak nyitott elmével és befogadó lélekkel  állj hozzá." Ha egy újabb lakberendezési ötletemet szeretném bemutatni a Páromnak, mindig így kezdem. Hidd el, tetszeni fog, csak elég nyitott elmével és befogadó lélekkel kell hozzáállni. Az esetek 90%-ban működik. (A fennmaradó 8 - 9%-ra érvként ott van az, ami a korábbiakban már bizonyított, az "emlékszel, először azt is hogy lerondáztad, aztán kiderült, hogy tök jó". És van 1 - 2%, amikor semmi nem segít. Ilyenkor gyakorlom az elengedést, hagyom az egészet, és nem búsulok, mert tudom, hogy úgyis kitalálok valami mást.) A mosdó keresésének is így kezdtem neki, nyitott elmével és befogadó lélekkel. Minden megoldás érdekelt. A fehér porcelánon kívül. Na és az üvegmosdón. Az már megvolt, pipa, azért ugyanabba a folyóba csak nem lépné

Na, mi van a plafonon?

Tégla! Erről nem volt szó, ezt nekünk senki nem mondta, pedig ez tégla. Tégla betonban. Hívtuk is az építészt, de hirtelen, hogy helyzet van. Biztatott, hogy folytassuk a feltárást, előbb-utóbb csak találunk mást is a téglán és a betonon kívül. Ha a vakolatot verjük le, széltében terjeszkedünk, és sikerül elég nagy területen leverni, akkor találhatunk egy gerendát. Ha nagy területen nem látunk gerendára utaló jeleket, akkor próbáljunk a dolog mélyére  ásni  vésni, a téglás betonban egy vashálót kellene fellelni. Ez bizony tégla És megvaaaan! Akárhogy is nézem, itt egy gerenda! Újabb telefon az építésznek, eldicsekedtünk a gerendánkkal, ő is velünk örült egy kicsit, aztán szólt, hogy keresni kéne egy másik gerendát is, és lemérni, milyen távol vannak egymástól. És ha már úgyis méricskélünk, mérjük meg azt is, milyen szélesek a gerendák. Rajtunk ne múljon. Feltártunk 2 darab, 15 cm széles vasbeton gerendát egymástól 75 centiméterre. Az a kunkori a képe