Ugrás a fő tartalomra

Az értelmes szó

egy név. Egy kisfiú neve, aki hamarosan megszületik.
Én varrtam a babazászlóját.
A kisfiú anyukájával úgy egyeztünk meg, hogy kék pöttyös anyagból varrom majd.
Szeretem viszonylag semleges mintájú, színű anyagból varrni a babazászlókat. Amikor kitaláltam az én változatomat, az volt az egyik fő szempont, hogy a babakor elmúltával is használható legyen. Olyan anyagokat választok, ami illik a babák világához is, de felnőttként is vállalhatóak.
Szerintem ez a kék pöttyös anyag épp ilyen.
Időközben viszont kitaláltam egy másik babazászló változatot is, amihez nem elég egy anyag. De még ezzel a drapp pöttyössel kiegészítve is megfelel a szempontjaimnak. Már csak az a kérdés, a kisfiú szülei mit szólnak majd hozzá. Hamarosan kiderül, holnap postázom az ajándékot.
És hogy még nagyobb legyen a szülők meglepetése, lesz a borítékban egy cseresznyemaggal töltött süni babzsák
 és egy alvókendő is.  Szerintem farkas, de vannak bizonyos vélemények, miszerint cica, róka, mókus, esetleg medve.


 Egy ideje töröm a fejem egy babaváró szetten. Általában babatakaró, csörgő, szakállka, büfikendő szokott ezekben a szettekben lenni. tehát biztos, hogy az én változatomban ezek nem szerepelnek majd. Még nem alakult ki a végleges változat, de valami ilyesmit

el tudnék képzelni.
Nektek van ötletetek? Milyen babaváró ajándékot szeretnétek (szerettetek volna) kapni / adni?


Megjegyzések

 1. Nagyon aranyosak lettek, biztos nagy sikert fognak aratni. Én esetleg egy kisebb textil tartóra gondoltam a pelenkáknak.

  VálaszTörlés
 2. A babaváró ajándékhoz nincs ötletem, viszont két strigulát küldenénk az "ez macska" mögé:)

  VálaszTörlés
 3. Szerintem nagyon jó a magpárna illetve az alvókendő, hiszen takaró, kisruhák, pelenka a közeli hozzátartozóktól azért kap az ember. Ilyen különlegességeket pedig nem igazán. Főleg, hogy ezek személyes kezed általi dolgok :) Én biztos örülnék neki, ha a fiam ilyet kapott volna. Amúgy amit hasznosnak tartok még az olyan zörgő kendő, aminek egyik oldala textil a másik oldala pedig valami olyan anyag, amit ha gyűrsz olyan zörgő hangja van. A kisfiam azt nagyon szereti például.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A zörgő kendő tetszik, erre még nem gondoltam. Valószínűleg azért, mert nekünk nem volt ilyen. De megvalósítható, akár úgy is, hogy a zörgős anyagot az alvókendő belsejébe varrom, így zörög ugyan, de magmarad a vászon puha tapintása. Bár tudom, hogy egy baba számára mekkora csemege egy jó kis nyálas műanyagot cuppogtatni.

   Törlés
 4. A barátnőm készített magának a gyerkőcök papírjaihoz ilyen kis tasit, nekem nagyon tetszik, én örültem volna hasonlónak:
  http://tildahobort.blogspot.com/2011/11/folytatas.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez sem jutott volna az eszembe :)! A terhességi papírokat én is mind a 2x szép mappába gyűjtöttem, azóta is abban őrizgetem. Azt ki se találom, hogy a majdani gyerekrajzoknak is lehetne egy kis tartót varrni, mert ahhoz cipősdoboz kell, és még így is évente szelektálunk.

   Törlés
  2. :) Igen, a rajzokhoz kevés egy ilyen tároló. De lehet, h így utólag megvarrom én is, mert mégiscsak jobb egy ilyen felkapomésmárviszemis - tasiban :) Ha baj van, akkor úgyis gyorsan kell összepakolni..:(

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…