Ugrás a fő tartalomra

Csak egy falatot 8.

Ma az állt az étlapon, hogy libazsíros kenyér és paradicsom lesz az uzsonna.
Nyamííí! Nagyon rég volt nálunk libazsíros kenyér, pedig mindnyájan szeretjük.
Na lássuk, mi van a csomagban.

Kenyér, az biztos. Friss, puha, eddig jó.

Azt a...! Hát az ott bizony egy paradicsom! Nem sok, a vitaminszükséglethez nem sok köze van, de arra elég, hogy az ízét érezni lehessen. És én már ennek is örülök, nagyon.
A múltkori paradicsom után ezt is lefényképeztem oldalról, és bizony, ennek szemlátomást vastagsága van.

Meg is kóstoltam, persze. A libazsírból mondjuk disznózsír lett, mire a kenyérre került, de nem baj. A zsíros kenyér jó étel.
És az is jó, hogy a kisasszonyok koleszterinszintje miatt nem kell aggódnom, ugyanis ezen a kenyéren nem volt annyi zsír, hogy az bármilyen befolyással legyen a gyerekek egészségére. Az egyik fele (a képen a bal oldalon) egyáltalán nem is volt megkenve semmivel, csak ami átragadt, ahogy az már lenni szokott. A másik félnek ( a képen a jobb oldalon) is csak kb. a feléhez ért zsír. Mondhatjuk úgy is, hogy nyomokban tartalmazott zsírt a mai uzsi.
Friss volt, tehát ehető. Kérdés csak az, hogy tényleg majdnem üres kenyér jár-e a gyerekeknek uzsonnára?

Ui: Azért ha legközelebb hentesnél járok, és találok liba hájat, veszek belőle. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…