ha az ember egy rét szélén lakik?
Felvert tojásfehérjébe, majd porcukorba mártogattuk, és megszárítottuk. Tavaly a sütőben próbáltam szárítani, de az nem volt jó. Túl meleg volt, és nagyon megszáradt, inkább megpirult, az ibolyák elvesztették az ízüket, és a lila helyett barnák lettek. Ezért most az aszalógépben szárítottam, és tökéletes lett.
- Eggyel kevesebb szomszédja van. (Tudom, hogy egy jó szomszéd nagyon jó tud lenni, de szeretünk biztosra menni.)
- Kiülhet az ablakba vagy nyáron a fűbe, és nézheti ahogy a közeli lovardából kijönnek a lovasok a rétre lovagolni. Nyáron viszünk magunkkal egy tál sárgabarackot, főtt kukoricát, ilyesmit, és nézzük a lovasokat. Full screen, 3D házimozi.
- Télen néha vadnyulakat is lehet látni.
- Ha a gyermekének az az ötlete támad, hogy egy ködös őszi hajnalon menjünk el párát fogni, legalább nem kell messzire menni.
- Tökéletes hely sárkányeregetésre.
-És a füvek meg gazok között ilyenkor nagy telepekben virágzik az ibolya. Nem az a lófej széles, nemesített kertészeti ibolya, hanem azok a sötétlila rövid szárúak, amiknek érezhető illatuk van.
Szedtünk is két fél tálkányi virágot.Felvert tojásfehérjébe, majd porcukorba mártogattuk, és megszárítottuk. Tavaly a sütőben próbáltam szárítani, de az nem volt jó. Túl meleg volt, és nagyon megszáradt, inkább megpirult, az ibolyák elvesztették az ízüket, és a lila helyett barnák lettek. Ezért most az aszalógépben szárítottam, és tökéletes lett.
(Ellentétben a képpel.) Ez az elkészült mennyiségnek a fele, a többi a természetes fogyásnak esett áldozatul. Szép lenne azt írni, hogy a kandírozott ibolyákat kis fém dobozban (persze ibolyamintás) tartom, és majd nyáron fagyit díszítünk vele, de nincs kis fém dobozkám, és ebből az ibolyából nyárra csak az emléke marad.
Megint sikerült meglepned!!!
VálaszTörlésÉn még az ibolyát enni soha ...még eszembe sem jutott:)
Akác virágot azt igen. Gyerekkoromban nagyon sokat, vagy rántott bodzavirágot....
De ibolyát?
Irigylem a gyermekeidet!!