úgy vagyunk mi a medvehagymával.
Szedtük.
És ettük. Még medvehagyma fagyit is kóstoltunk.
Aki szerint a fagyi csokis, mogyorós, kókuszos, vagy gyümölcsös, az legalább egy-két percre dobja félre az előítéleteit, és kóstolja meg a medvehagymás változatot is, érdemes!
Főleg, hogy az alapja tulajdonképpen egy sima vanília fagyi. Mi legalábbis egyértelműen annak éreztük.
"Szedjük, kapjuk, habosra harapjuk.
A többivel mi legyen?
Holnapra hagyjuk."
Csanádi Imre: Alma
Szedtük.
És ettük. Még medvehagyma fagyit is kóstoltunk.
Aki szerint a fagyi csokis, mogyorós, kókuszos, vagy gyümölcsös, az legalább egy-két percre dobja félre az előítéleteit, és kóstolja meg a medvehagymás változatot is, érdemes!
Főleg, hogy az alapja tulajdonképpen egy sima vanília fagyi. Mi legalábbis egyértelműen annak éreztük.
Közkívánatra elkészítettem a házi változatot is. Alapnak megfőztem a vanília fagyit, aztán amikor már krémesre fagyott, hozzákevertem néhány csipet apróra vágott medvehagyma levelet.
Akkor édes volt a medvehagymás fagyi? Japánban egyébként nemcsak édes fagyik vannak, hanem vannak különböző ételekre hajazó ízben is :)
VálaszTörlésIiiigen, édes volt. És medvehagymás. Azért bizonytalankodom, mert mind a két íz tisztán érezhető volt, és nem voltak rosszak együtt.
VálaszTörlésLehet, hogy azon is múlik ez a fagyi dolog, hogy hagyományosan milyen ízeket kapcsolunk hozzá. Nekünk a fagyiról kapásból a desszert (=édesség) jut eszünkbe, pedig egy nyári grillezéskor simán lehet jó egy sós fagyi köretnek. Vagy a cékláról, répáról is általában sósra asszociálunk, de ahogy a répatorta nagyon finom, és nincs húsleves íze, úgy lehet jó a répa fagyi is.