nem egy húsmentes műfaj. Pedig úgy tűnik, kezdünk rászokni, hogy ha fűnyírás, akkor kerti vacsi, "ha már úgyis kint vagyunk" felkiáltással. Jó a grillezés is persze, de néha jólesne egy jó sűrű, bográcsos egytálétel. De nem főzhetünk mindig halászlevet. Azért hal most is került a bográcsba.
Odaraktam az olajon a hagymát (néhány szál újhagyma is volt benne), majd ment hozzá egy kis csokor kakukkfű, egy kevés mustár és a krumpli is felkockázva. Felengedtem annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Amikor a krumpli már majdnem puhára főtt, hozzáadtam a felkockázott afrikai harcsát, és az elpárolgott folyadékot pótoltam tejszínnel. Amikor a hal is megfőtt, levettem a tűzről, és egy kevés citromot facsartam bele.
Friss petrezselyemmel megszórva ettük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése