Ugrás a fő tartalomra

Először ősszel

vettem művirágot. A nagyboltban 19 (tizenkilenc!!!) Ft volt egy szál műanyag aranyeső. Ennyi pénzért nem akartam otthagyni, belemarkoltam, vettem egy csokornyit. Aztán még egy csokornyit, aztán még néhány szálat... Végül összesen 22 szál aranyesőt (tudom, hogy hivatalosan aranyvessző, de nekem aranyeső marad) hordtam haza, levittem a pincébe, hogy majd kitalálom, mihez kezdek velük.
És ennyi ködös, borús, szürke nap után elkezdtem vágyni a sárgára, a zöldre, a tavaszra.


Elővettem még egy régi, patyolatos vállfát,


és addig ügyeskedtem, míg (nagyjából) kör alakú lett. Akár egy koszorúalap.


És egy vékony dróttal elkezdtem rátekergetni a virágszálakat az alapra.


 Amikor egyszer körbeértem, így nézett ki.


Bőven volt  még aranyeső, még egy rétegben körbevirágoztam hát az alapot.


Egy élénkzöld masni, és kész is.


Kihirdettem a tavaszt. Csakazértis.


Néhány virág lepotyogott közben. Azokból varrtam egy gyűrűt magamnak.Ha megyek valahová, hát viszem a tavaszt is.


Ui: Azóta a nagyboltból az akciós művirágok közül az összes hatalmas pünkösdi rózsát (pipacsot?) felvásároltuk (átpakoltam mind a két dobozt, az alján sem bújt meg egyetlen kósza szál sem :-), és már a barátnők is virágos hajráfban  járnak.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba). De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen. Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam: A  post it et persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről. Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívese

Dolgozott nálunk

ez az ember, aki hajlandó is volt meg képes is egy íves falat megépíteni, és szekrényajtóból szobaajtót csinálni. Persze, hogy megkérdeztem, volna -e kedve megépíteni a fürdőszoba falát is. Oda egy zuhanyajtót kellene beépíteni ajtónak. (Nem nagy a tetőtérben a belmagasság, a fürdőszoba fala kb. a tetőgerinc alatt lesz majd, oda kényelmesen elférne egy ajtó, csak nyitni nem tudnánk, nem férne el a tetőtől. Ezért rögtön tolóajtót kerestünk. Azt meg egyszerűen Jelnek vettük, amikor megjelent egy hirdetés, hogy egy új, üveg tolóajtót árulnak 5 utcányira tőlünk. Ja, hogy zuhanyfülke-ajtó? És akkor mi van?) Sóhajtott nagyokat, de a szeme mosolygott huncutul - a világért be nem vallaná, de szereti megvalósítani a szokatlan ötleteinket. És íme, van már fala a fürdőszobának és rajta ajtó. Belülről, a fürdőszoba felől