Ugrás a fő tartalomra

A valentin nap

általában pirosban, rózsaszínben, esetleg ciklámenben pompázik. És persze szivecskés. A szív alakú műszőrme párnán lovagló plüsikről nem is beszélve. Nálunk ilyen valentin nap még nem volt.
Eddig.
Mert valahonnan, valahogyan a kisasszonyok agyába, lelkébe beférkőzött a valentin nap. És várják, és készülnek rá. És égbekiáltó igazságtalanságnak tartják, hogy csak azért, mert ők nem szerelmesek, kimaradnak az egészből. 
Úgy tűnik tehát, csütörtökön lesz nálunk egy kisebb ünnepség. Abban azért megegyeztünk, hogy a rózsaszín-piros-ciklámen-szivecskés bukolika a kisasszonyok szobájára korlátozódik majd.
Az ünnepi vacsorához  azonban ragaszkodnak.
Rendben. Tegnap délután megcsináltuk az abroszt. A papírboltban vettem egy köteget a legolcsóbb háztartási csomagolóból. 5 ív volt 180 Ft, egy ív épp akkora, mint az asztalunk. Tökéletes abrosz 36 Ft-ért.  Azt azért nem gondoltam, hogy egy barna papír lesz az ünnepi abrosz, de volt ötletem az optikai tuningra. 
Mi az, ami egyszerű, könnyen, gyorsan, kevés kosszal, gyakorlatilag 0Ft-ból látványos eredményt hoz? Bizony, hogy a krumplinyomda.


A krumplinyomdával egy nehézség van. A krumpli kifaragása.


A kiszúróformákat teljesen belenyomtam a krumpliba és mintha egy szeletet vágnék le a zöldségből, körbevágtam.


Kezdődhetett is a mulatság. Fehér és arany akrilfesték mindig van a háznál, de vízfesték is jó.


Elsőszülöttem megcsillogtatta az angoltudását is, az I LOVE YOU feliratok az ő kreativitását dicsérik.


Az abrosz tehát kész. Majd átvasalom, és akkor a hajtásonalak sem látszanak a papíron.

Ui: Maradt még négy abroszra való csomagolópapírunk, jöhet a húsvét!Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…