Ugrás a fő tartalomra

A VIP kivitelező

Már az elején szóba került, de abban állapodtunk meg, hogy csak az utolsó utáni utáni lehetőségként, amikor már a B, C, D, .... G, H-terv is bedőlt, csak akkor. Ismerősök ajánlották, azzal a kísérőszöveggel, hogy drága, tényleg drága, de nagyon jó, olyan részletes árajánlatot ír, hogy tanítani lehetne, a megoldásokat keresi, kreatív, igényes, precíz, megbízható, kulturált.
Ha végigolvastad a Kell egy csapat bejegyzéseket, biztos egyetértesz velünk abban, hogy ez már tényleg utolsó utáni utáni helyzet. Jöjjön hát a VIP kivitelező. (Az előzőnél drágább csak nem lesz.)

Jött. És olyan volt, amilyen a híre. Szimpatikus, de tényleg, higgadt, sallangmentes, számos nagyon jó ötlettel (Ezt eddig miért nem mondta senki, hogy így is lehet? -típusú ötletei voltak, nem is kevés), de nem játszotta túl, nem primadonnáskodott, de jó.

Az árajánlat már kicsit nehezebben ment. Néhányszor rátelefonáltunk mi is, az ismerősök is, akik ajánlották, de végül csak küldött e-mailben egy táblázatot.

Mert amit küldött, azt árajánlatnak nem nevezném, csak táblázatnak. Leginkább a Megjegyzés oszlop volt kitöltve, nem tudom, még nem néztem utána, majd még átgondolom, ?????????, és hasonló üzenetekkel. 
És ezzel mit kezdjünk?

Na jó, hagyjuk.


Megjegyzések

  1. Hogy Ti ezt hogy bírjátok? Nekem reménytelennek látszik a dolog... De drukkolok Nektek, hogy elkészüljön a tetőtér! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolhatod ... Hol jobban, hol rosszabbul :-/

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…