Vége a téli szünetnek, jönnek a menzás uzsonnák.
Ma pl. ez került elő az iskolatáskából.
Korpás zsömle. Nyami.
Savanyú uborka van benne. És még ?
Elsőszülöttem nem sok időt hagyott a találgatásra: - Szalámikrém. Tudod, azért nem ettem meg.
Na, lássuk az a szalámikrémet.
Hát, ezt akár meg is ehette volna a kisasszony, amilyen kevés jutott a zsömlére, az ízét is alig érezte volna.
Ma pl. ez került elő az iskolatáskából.
Korpás zsömle. Nyami.
Savanyú uborka van benne. És még ?
Elsőszülöttem nem sok időt hagyott a találgatásra: - Szalámikrém. Tudod, azért nem ettem meg.
Mostanában mintha gyakran lenne szalámikrém, kolbászkrém, felvágottkrém uzsonnára. Egyébként az oviban ma újhagymakrémes zsömle volt kiírva. Azzal nem találkoztam, de kíváncsi lennék rá, valami újdonság lehet, eddig ilyen nem volt.
Na, lássuk az a szalámikrémet.
Hát, ezt akár meg is ehette volna a kisasszony, amilyen kevés jutott a zsömlére, az ízét is alig érezte volna.
Kár volt elrontani azt a finom zsömlét szalámikrémmel.
Na, az ilyen szalámikrémekkel kapcsolatban mindig az az érzésem, hogy éppen a lejárati ide előtt 6 órával szerzi be a konyha és mivel azt már eredeti állapotában nem adhatja ki, "továbbfeldolgozza" ilyen krémekké. Gyanús már a szaguk is... És minden gyerek úúútálja.
VálaszTörlésÉn meg mindig arra gondolok, hogy ha "tisztán" adnák a szalámit, 100 adagra lenne elég, de így "felhígítva" 300-400 uzsonna is kijön belőle.
TörlésEz komoly téma! Én jártam olyan oviban (hivatalos látogatóként), ahol az óvónők otthonról vittek be maguknak ennivalót, mert azt mondták, hogy ők ezt a moslékot nem eszik meg! És olyat is hallottam, hogy a dajka tanakodott: mivel hangya volt a levesben, most kiöntse-e, vagy adja oda a gyerekeknek... Margarin, tojáskrém, szalámikrém - mind kitiltanám a gyerekek étrendjéből!
VálaszTörlésA nagyobbak nálunk már iskolások, de nem esznek az iskolában, mióta egyikük csúnyán lebetegedett a menzás ételtől.
Erzsi
Az óvónők nálunk sem eszik a menzás kaját, ők inkább ételkiszállító cégektől rendelik. Csak azt nem értem, akkor mire fel noszogatják, tukmálják a gyerekeket, hogy egyék azt a finom ebédet, és mindent meg kell kóstolni, és más hasonlók.
TörlésMi is jutott eszembe? A csúcskategóriás felvágottak, amiket szerintem csak azért gyártanak, mert a menzára veszik őket tömegével. Lásd soproni szelet, zala, olasz. Aztán a turista szalámi (sokszor már átnevezve), meg a lecsókolbász. Ennyi.
VálaszTörlésÉs akkor, gondolom, ezeket lejárat előtt gyorsan ledarálják, jól befűszerezik és összekeverik a csodálatos margarinnal, gondolom, abból is a legolcsóbbal. Transzzsírt a gyerekeknek! =( Ebből a szempontból szerencsésnek érzem magam, én még ettem teavajjal megkent kenyeret az oviban... Akkor még biztos volt idő megvárni, hogy meglágyuljon kicsit...