Ugrás a fő tartalomra

Mivel etetnek téged? 44.

Vége a téli szünetnek, jönnek a menzás uzsonnák.
Ma pl. ez került elő az iskolatáskából.


Korpás zsömle. Nyami.


Savanyú uborka van benne. És még ?
Elsőszülöttem nem sok időt hagyott a találgatásra: - Szalámikrém. Tudod, azért nem ettem meg.
Mostanában mintha gyakran lenne szalámikrém, kolbászkrém, felvágottkrém uzsonnára. Egyébként az oviban ma újhagymakrémes zsömle volt kiírva. Azzal nem találkoztam, de kíváncsi lennék rá, valami újdonság lehet, eddig ilyen nem volt.


Na, lássuk az a szalámikrémet.
Hát, ezt akár meg is ehette volna a kisasszony, amilyen kevés jutott a zsömlére, az ízét is alig érezte volna.


Kár volt elrontani azt a finom zsömlét szalámikrémmel.

Megjegyzések

 1. Na, az ilyen szalámikrémekkel kapcsolatban mindig az az érzésem, hogy éppen a lejárati ide előtt 6 órával szerzi be a konyha és mivel azt már eredeti állapotában nem adhatja ki, "továbbfeldolgozza" ilyen krémekké. Gyanús már a szaguk is... És minden gyerek úúútálja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg mindig arra gondolok, hogy ha "tisztán" adnák a szalámit, 100 adagra lenne elég, de így "felhígítva" 300-400 uzsonna is kijön belőle.

   Törlés
 2. Ez komoly téma! Én jártam olyan oviban (hivatalos látogatóként), ahol az óvónők otthonról vittek be maguknak ennivalót, mert azt mondták, hogy ők ezt a moslékot nem eszik meg! És olyat is hallottam, hogy a dajka tanakodott: mivel hangya volt a levesben, most kiöntse-e, vagy adja oda a gyerekeknek... Margarin, tojáskrém, szalámikrém - mind kitiltanám a gyerekek étrendjéből!
  A nagyobbak nálunk már iskolások, de nem esznek az iskolában, mióta egyikük csúnyán lebetegedett a menzás ételtől.
  Erzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az óvónők nálunk sem eszik a menzás kaját, ők inkább ételkiszállító cégektől rendelik. Csak azt nem értem, akkor mire fel noszogatják, tukmálják a gyerekeket, hogy egyék azt a finom ebédet, és mindent meg kell kóstolni, és más hasonlók.

   Törlés
 3. Mi is jutott eszembe? A csúcskategóriás felvágottak, amiket szerintem csak azért gyártanak, mert a menzára veszik őket tömegével. Lásd soproni szelet, zala, olasz. Aztán a turista szalámi (sokszor már átnevezve), meg a lecsókolbász. Ennyi.
  És akkor, gondolom, ezeket lejárat előtt gyorsan ledarálják, jól befűszerezik és összekeverik a csodálatos margarinnal, gondolom, abból is a legolcsóbbal. Transzzsírt a gyerekeknek! =( Ebből a szempontból szerencsésnek érzem magam, én még ettem teavajjal megkent kenyeret az oviban... Akkor még biztos volt idő megvárni, hogy meglágyuljon kicsit...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…