Ugrás a fő tartalomra

Egy kis szintetikus

is kell néha. És ha már elhatároztuk magunkat, csináljuk rendesen. Van itt minden, ami durva: margarin, porcukor, darált keksz, ételfesték, tortadara (elolvastam az összetevőit, ó, anyám, borogass!)
Persze, hogy kókuszgolyó / kekszgolyó (mindenki máshogy hívja) készült.


De nem a sima, hagyományos kókuszgolyó, azt már épp eléggé unjuk, minden családi napon megkóstolhatjuk legalább 4-5 változatban. 
A hozzávalókat a kisasszonyok összegyúrták, én 2 részre osztottam. Az egyiket piros, a másikat zöld ételfestékkel beszíneztük. A piros masszába kevertünk néhány evőkanál tortadarát is. (Aki gyerekekkel ételfest, készüljön fel váratlan fordulatokra. És színes foltokra.) A piros kezű kisasszony kisebb piros golyókat gyúrt. A zöld kezű kisasszony a piros golyókat bebugyolálta zöld masszával.


Hűtőbe raktuk, hogy kicsit megdermedjen, és egy vékony pengéjű késsel négy részre vágtam a golyókat. És tádámmm! Dinnye!
Ha a tortadara-magok jobban látszanának a piros részben, még dinnyésebb lenne, de nekünk így is jó volt.Ui 1.: Lehet, hogy a következő családi napra mi is kókuszgolyót viszünk :)
Ui 2.: A szép, szabályos golyók gömbölyítése legalább annyira erősíti a kéz izmait és fejleszti a finommotorikát, mintha feladatlapon labirintusokat, összekötősöket csinálnának a végtelenségig.

Más.
Na, mit találtam a meglepő termékek vásárában? Kicsi (kb. 12cm az átmérője), szilikon gyümölcstortaformát. 200 forintért.


Aki szeretne sajátot, az Auchanban keresse.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…