Ugrás a fő tartalomra

Bibibíííí, díjat kaptam!

Íme:


És a 11 érdekes dolog magamról:

1. Zsenge ifjúságom idején megszereztem néhány kék túra jelvényt.

2. Gimiben kb. 2 hétig úgy volt, hogy németül fogok tanulni. De határozott lobbitevékenységem eredményeként átkerültem a franciás csoportba.

3. Egyszer kipróbáltam egy igazi finn szaunát. (Nem, nem meztelenül. Annyira igazi finn szaunaélményre azért nem vágytam.)

4. Nem eszek húst.

5. Utálom a "női helyeket", ahol sok nő van egy légtérben, és a közhiedelem szerint megbeszélik egymással a női dolgaikat. Fodrászat, kozmetika, női öltöző, szolárium, ha nem muszáj, nem megyek oda.

6. Nagyon szeretek turkálóban vásárolni.

7. Sok évvel ezelőtt a Párommal stoppal jártuk be Szlovéniát.

8. Az étcsokit szeretem. Minél keserűbb, annál inkább.

9. Nem hiszem, hogy valaha is lesznek műkörmeim.

10. Még egyszer sem bírtam végignézni a Gyalog galoppot.

11. Egyik nagy álmom, lakóautóval bejárni Franciaországot. Akinek jövő nyáron van 2 hétre egy felesleges lakóautója, szóljon :)És a válaszok a Betti kérdéseire:

1. Ha nem Magyarországon, akkor hol élnél legszívesebben?

Egy teljesen átlagos francia kisvárosban.

2. És hová nem mennél akkor sem, ha kényszerítenének?

Rengeteg ilyen hely van. Ha csak lehet, kihagynám a németországi nyaralást, a wellness & spa szállodákat, Szibériát, a vágóhidakat, szépségverseny edzőtáborát, stb, stb, a végtelenségig.

3. Gyerekkorodban mi szerettél volna lenni?

Tanár.

4. És most mi lennél, ha "pályát" módosítanál?

Pszichológus.

5. Melyik híres ember bőrébe bújnál egy napra, ha lehetne?

Például Winkler Nóra. Az alapján, amit tudok róla, teljesen más, mint én.

6. Melyik a kedvenc versed?

Kovács András Ferenc: Kínai dallam

Ősszé válok.
Már nem bánom.
Szélvész rázhat: 
Van két lányom!

Egyik nyárfa,
másik nyírfa:
vén törzsemben
meg volt írva!

Ősszé válok.
Már nem bánom.
Lombom rezdül:
Van két lányom!

Egyik nyírfa,
másik nyárfa :
tán nem lészek
többé árva...

Koronámat
égnek tárom:
ősszé válok!
Van két lányom.

7. Miket szoktál énekelni?

Mindenféléket. Elsőszülöttem néptáncol, így ő nagyon sok népdalt tud, énekli is itthon őket, tőle tanulok én is. Az aktuális kedvencem nem is dal, hanem csujjogató:

Napvilág, holdvilág, megbolondult a világ!


Legutóbb a Cora vécéjéből jöttem ki nagy csujjogatva, amikor a kézmosó szappan adagolóján elolvastam az összetevőket, és az egyik után az volt odaírva, hogy kerülni kell a bőrrel való érintkezését.

8. Miért pont az a kedvenc évszakod?

Ilyen szempontból könnyű velem, mindig az épp aktuálisat szeretem. Hogy miért? Mindegyikben tudok szépet, jót, szeretnivalót találni.

9. Jelenleg melyik filmet ajánlanád a barátnődnek?

Holdfény királyság. Holdfény királyság. Holdfény királyság.

10. És melyik könyvet?

Váratlan utazás. Most olvasom (sokadszor) újra, és még mindig tetszik.
A kisasszonyok most találkoznak először Sara történetével, jó látni, hogy ők is mennyire szeretik.

11. Legkedvesebb kikapcsolódásod?

Mozi. Még akkor is, ha csak ritkán jön össze.
Vagy a jóga.
Vagy az ágyban, tévézés közben vacsorázni.
Vagy függőágyban heverészni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…