Ugrás a fő tartalomra

Az új játék

a gyermeknaphoz kapcsolódik. Aki szeretné megnyerni, akár gyermeknapi ajándéknak is, ezt a babát


írjon egy kommentet a bejegyzéshez 2012. május 23. szerda este 8-ig. A kommentben írjátok le, nálatok milyen gyermeknapi szokások, hagyományok vannak, ti hogyan ünnepeltek?

Utóirat május 19-én: Azt hiszem, nem fogalmaztam pontosan. KONKRÉT gyermeknapi szokásokat, hagyományokat várok. Azt írjátok le, hogy PONTOSAN hová mentek, mit csináltok, milyen ajándékokat adtok, meglepetéseket készítetek, és azt is, hogy MIÉRT.

Kedvcsinálónak elárulok néhány részletet a mi gyermeknapunkról. Mi általában itthon ünneplünk, nem szeretnénk tömegrendezvényen elkölteni egy minimálbért. Ajándékok nincsenek. De mindig igyekszünk valamivel a kisasszonyok kedvébe járni. Tavaly az egyik programpont a gyertyafényes esti fürdés volt.
Az idén nehezen indult az ötletelés, de mostanra annyira belejöttünk, hogy ha így folytatjuk, lesz A és B változat is. Az már biztos, hogy a gyermeknap az idén nálunk szombaton kezdődik.
Persze majd én is írok konkrétumokat, de valószínűleg csak utólag. Hö, én megtehetem, hiszen én hirdettem a játékot :)

Megjegyzések

 1. Szeretném a babát, a kislányom nagyon örülne neki:)

  Nálunk csak 1-1 könyvet kapnak gyermeknapra, és csinálunk valami programot, ami róluk szól. Állatkert, piknik valahol pl. az Orczy kertben, stb..

  VálaszTörlés
 2. Nálunk a legtöbb ilyen ünnepet hetekkel előbb elkezdünk. Gyereknap alkalmából volt Zs. Mamával tegnap előtt cirkuszban, tegnap Papa rászánta magát a fogócskázós bújócskára (nagyon nagy szó ám ez :)), ami ajándékot előre vettünk nem bírtuk ki már megkapta. Én pedig kókuszkockát fogok sütni, ami a kedvence, és majdnem olyan nagy dolog a részemről, mint Papát fogócskázni látni.

  Így visszaolvasva elég következetlen család vagyunk :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, kókuszkockát én is nagyon utálok sütni. Nincs is gyakran nálunk, legutóbb a tavalyelőtti nyaralásra vittünk egy nagyobb adagot, jól bírja az utazást. Jó, hogy eszembe juttattad, sütök majd egy tepsivel. Majd nyaralásra.
   Amikor meséltem a Páromnak, hogy mit írtál, csak ennyit mondott: -Persze, kókuszkockát minden anya utál sütni.
   És tényleg! Az én anyám is utálta, és az övé is.

   Törlés
  2. Kókuszkocka milyen jó ötlet!Talán én is nekiállok, de úúúgy utálok vele pepecselni.De legyen valami nagyon finom is:)

   Törlés
 3. Mi is szeretnénk megnyerni a babát :)
  Közös program a gyermeknapi ajándék. De jó messzire elkerüljük a forgalmas népszerű helyeket. :)

  VálaszTörlés
 4. Szia

  Nálunk a gyerekek 5 (lány), és 3 (fiú) évesek. A gyereknapi program pénteken indul egy ovis évzáró-ballagás-gyereknapi rendezvénnyel, ami mivel egy kis családias hangulatú oviba járunk, jól szokott sikerülni, van tombola, agyagozás, táncbemutató, bohóc, stb.
  Szombaton folytatjuk, elmegyünk együtt, és mindkét gyerkőc választhat valami kisebb dolgot a játékboltban (mondjuk kb 2000 ft-ig). Idén ez lehet, hogy elmarad, mert már beszereztem nekik egy krétás táblát, közös ajándékként. Vasárnap pedig rendszerint elmegyünk a közeli élményfürdőbe fürödni egy nagyot. Ez az igazi gyereknapi ajándék, nagyon szeretik, már hétfő óta számoljuk, hogy hányat kell még aludni...
  Mi is szeretnénk megnyerni, ezt a gyönyörű babát.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó reggelt,

   Gratulálok, te nyerted a sorsolást. Írj e-mailt, hová küldjem a babát, hogy még gyermeknapra odaérjen.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…