Ugrás a fő tartalomra

Az új játék

a gyermeknaphoz kapcsolódik. Aki szeretné megnyerni, akár gyermeknapi ajándéknak is, ezt a babát


írjon egy kommentet a bejegyzéshez 2012. május 23. szerda este 8-ig. A kommentben írjátok le, nálatok milyen gyermeknapi szokások, hagyományok vannak, ti hogyan ünnepeltek?

Utóirat május 19-én: Azt hiszem, nem fogalmaztam pontosan. KONKRÉT gyermeknapi szokásokat, hagyományokat várok. Azt írjátok le, hogy PONTOSAN hová mentek, mit csináltok, milyen ajándékokat adtok, meglepetéseket készítetek, és azt is, hogy MIÉRT.

Kedvcsinálónak elárulok néhány részletet a mi gyermeknapunkról. Mi általában itthon ünneplünk, nem szeretnénk tömegrendezvényen elkölteni egy minimálbért. Ajándékok nincsenek. De mindig igyekszünk valamivel a kisasszonyok kedvébe járni. Tavaly az egyik programpont a gyertyafényes esti fürdés volt.
Az idén nehezen indult az ötletelés, de mostanra annyira belejöttünk, hogy ha így folytatjuk, lesz A és B változat is. Az már biztos, hogy a gyermeknap az idén nálunk szombaton kezdődik.
Persze majd én is írok konkrétumokat, de valószínűleg csak utólag. Hö, én megtehetem, hiszen én hirdettem a játékot :)

Megjegyzések

 1. Szeretném a babát, a kislányom nagyon örülne neki:)

  Nálunk csak 1-1 könyvet kapnak gyermeknapra, és csinálunk valami programot, ami róluk szól. Állatkert, piknik valahol pl. az Orczy kertben, stb..

  VálaszTörlés
 2. Nálunk a legtöbb ilyen ünnepet hetekkel előbb elkezdünk. Gyereknap alkalmából volt Zs. Mamával tegnap előtt cirkuszban, tegnap Papa rászánta magát a fogócskázós bújócskára (nagyon nagy szó ám ez :)), ami ajándékot előre vettünk nem bírtuk ki már megkapta. Én pedig kókuszkockát fogok sütni, ami a kedvence, és majdnem olyan nagy dolog a részemről, mint Papát fogócskázni látni.

  Így visszaolvasva elég következetlen család vagyunk :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, kókuszkockát én is nagyon utálok sütni. Nincs is gyakran nálunk, legutóbb a tavalyelőtti nyaralásra vittünk egy nagyobb adagot, jól bírja az utazást. Jó, hogy eszembe juttattad, sütök majd egy tepsivel. Majd nyaralásra.
   Amikor meséltem a Páromnak, hogy mit írtál, csak ennyit mondott: -Persze, kókuszkockát minden anya utál sütni.
   És tényleg! Az én anyám is utálta, és az övé is.

   Törlés
  2. Kókuszkocka milyen jó ötlet!Talán én is nekiállok, de úúúgy utálok vele pepecselni.De legyen valami nagyon finom is:)

   Törlés
 3. Mi is szeretnénk megnyerni a babát :)
  Közös program a gyermeknapi ajándék. De jó messzire elkerüljük a forgalmas népszerű helyeket. :)

  VálaszTörlés
 4. Szia

  Nálunk a gyerekek 5 (lány), és 3 (fiú) évesek. A gyereknapi program pénteken indul egy ovis évzáró-ballagás-gyereknapi rendezvénnyel, ami mivel egy kis családias hangulatú oviba járunk, jól szokott sikerülni, van tombola, agyagozás, táncbemutató, bohóc, stb.
  Szombaton folytatjuk, elmegyünk együtt, és mindkét gyerkőc választhat valami kisebb dolgot a játékboltban (mondjuk kb 2000 ft-ig). Idén ez lehet, hogy elmarad, mert már beszereztem nekik egy krétás táblát, közös ajándékként. Vasárnap pedig rendszerint elmegyünk a közeli élményfürdőbe fürödni egy nagyot. Ez az igazi gyereknapi ajándék, nagyon szeretik, már hétfő óta számoljuk, hogy hányat kell még aludni...
  Mi is szeretnénk megnyerni, ezt a gyönyörű babát.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó reggelt,

   Gratulálok, te nyerted a sorsolást. Írj e-mailt, hová küldjem a babát, hogy még gyermeknapra odaérjen.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…