Ugrás a fő tartalomra

Csak egy falatot 4.

Na nézzük, ma mit rejt a szalvéta?
Az mondjuk első ránézésre látszik, hogy vitamin nem sok lesz benne. És fehérje sem.
Szénhidrátnak viszont jó lesz. Szendvics, na jó, margarinos kenyér, ma is.
Savanyú a szaga, száraz, mint mindig. Az eddigiekhez képest annyi újdonság van a dologban, hogy ez a kenyér annyira száraz, hogy a héját sem eltépni, sem elvágni nem sikerült, még a legélesebb késsel sem.
Igyekszem a dolgok jó oldalát nézni, és íme, még ebben a száraz kenyérben is lehet örülnivalót találni. Nem is egyet!
1. Koptathatják a gyerekek a fogaikat, mint a nyuszik, tengerimalacok, hörcsögök és más effélék.
2. Nagycsoportban szinte minden gyereknek van legalább egy mozgó foga, és az összes ezzel járó nyűg. Hogy zavarja, meg nem tud tőle enni, stb. Ilyenkor jönnek a jó tanácsok, hogy egyen egy almát az a gyerek, ha jól ráharap, lehet, hogy ki is esik a foga. Alma nincs, de itt ez a kenyér. Hurrá!
A jobb oldali kenyéren Veronai felvágott látható. Az ízéről nem tudok nyilatkozni, ma valahogy ehhez nem volt elég nagy bennem a kalandvágy, főleg, hogy mire hazahoztuk, olyan büdös volt tőle a kocsiban, hogy a hátsó ülésen arról folyt a beszélgetés, hogy inkább majd csak akkor vegyünk levegőt, ha már kiszálltunk.
A bal oldali kenyéren az a kis izé paprika. Minden bizonnyal azért van ott, hogy emlékeztessen, ebből kellene sokat enni.
Ezúttal nem írok a gyerekek tápanyagszükségletéről, sem az egészséges táplálkozásról.
Van egy olyan szempont is, amiről eddig még nem írtam. Miszerint:
Basszus, én ezért FIZETEK!!!

Megjegyzések

  1. Megértem a felháborodásodat. :/ Szóvá tetted már az oviban?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…