Ugrás a fő tartalomra

Csak egy falatot 4.

Na nézzük, ma mit rejt a szalvéta?
Az mondjuk első ránézésre látszik, hogy vitamin nem sok lesz benne. És fehérje sem.
Szénhidrátnak viszont jó lesz. Szendvics, na jó, margarinos kenyér, ma is.
Savanyú a szaga, száraz, mint mindig. Az eddigiekhez képest annyi újdonság van a dologban, hogy ez a kenyér annyira száraz, hogy a héját sem eltépni, sem elvágni nem sikerült, még a legélesebb késsel sem.
Igyekszem a dolgok jó oldalát nézni, és íme, még ebben a száraz kenyérben is lehet örülnivalót találni. Nem is egyet!
1. Koptathatják a gyerekek a fogaikat, mint a nyuszik, tengerimalacok, hörcsögök és más effélék.
2. Nagycsoportban szinte minden gyereknek van legalább egy mozgó foga, és az összes ezzel járó nyűg. Hogy zavarja, meg nem tud tőle enni, stb. Ilyenkor jönnek a jó tanácsok, hogy egyen egy almát az a gyerek, ha jól ráharap, lehet, hogy ki is esik a foga. Alma nincs, de itt ez a kenyér. Hurrá!
A jobb oldali kenyéren Veronai felvágott látható. Az ízéről nem tudok nyilatkozni, ma valahogy ehhez nem volt elég nagy bennem a kalandvágy, főleg, hogy mire hazahoztuk, olyan büdös volt tőle a kocsiban, hogy a hátsó ülésen arról folyt a beszélgetés, hogy inkább majd csak akkor vegyünk levegőt, ha már kiszálltunk.
A bal oldali kenyéren az a kis izé paprika. Minden bizonnyal azért van ott, hogy emlékeztessen, ebből kellene sokat enni.
Ezúttal nem írok a gyerekek tápanyagszükségletéről, sem az egészséges táplálkozásról.
Van egy olyan szempont is, amiről eddig még nem írtam. Miszerint:
Basszus, én ezért FIZETEK!!!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…