Ugrás a fő tartalomra

Mivel etetnek téged? 35.

Óvodai uzsonna. Reggel azt olvastam az étlapon, hogy májkrémes kenyér lesz. Kicsit furcsállottam - pedig ennyi év után már igazán nem kellene minden apróságon fennakadnom -, mert ebédre meg fűszeres sült máj volt kiírva.
De délben, amikor mentem a gyerekért - óvódavezető tisztelettel megkért bennünket, szülőket, hogy délben vigyük a gyerekeket, ahová akarjuk, mert nagyon fontos lenne, hogy az óvoda teljes kollektívája részt vehessen valami továbbképzésen - ezt az uzsonnát kaptuk:


Alma és egy müzliszelet.
Megint a szokott kérdés, uzsonna ez? Ezért fizetek én havonta 6000-7000 Ft-ot? (Hogy pontosan mennyit, az szerdán kiderül.) És ennyivel kellene jóllaknia egy gyereknek?
Bevásárlás után, hazafelé a kocsiban Másodszülöttem az almát és a müzliizét megette. Nagyvonalú kedvében a müzliizével megkínált. Amikor megkaptuk, én már nézegettem, hogy ez bizony rózsaszín.  Amikor megkóstoltam, már azt is tudtam, mitől. A gyártók úgy gondolták, nagyszerű dolog lenne a müzli részeit epersziruppal átitatni. Ezzel sikerült elérniük pl. azt is, hogy az egész szelet rendkívül ragacsos lett. Finomnak mondjuk nem volt finom, de lehet, hogy ez nem is számít. Az almából nem kaptam, azt nagyon szereti a kisasszony :)
Amikor hazaértünk, Másodszülöttem megevett 2 szelet ropikenyeret (extrudált kenyér, most az Aldis teljes kiörlésű a kedvenc) vajjal, egy-egy nagy szelet sajttal, hozzá 2 narancsot, és megivott egy nagy pohár vizet.
Mondom én, hogy nagyon kicsik a menzás uzsi adagok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba). De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen. Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam: A  post it et persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről. Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívese

Dolgozott nálunk

ez az ember, aki hajlandó is volt meg képes is egy íves falat megépíteni, és szekrényajtóból szobaajtót csinálni. Persze, hogy megkérdeztem, volna -e kedve megépíteni a fürdőszoba falát is. Oda egy zuhanyajtót kellene beépíteni ajtónak. (Nem nagy a tetőtérben a belmagasság, a fürdőszoba fala kb. a tetőgerinc alatt lesz majd, oda kényelmesen elférne egy ajtó, csak nyitni nem tudnánk, nem férne el a tetőtől. Ezért rögtön tolóajtót kerestünk. Azt meg egyszerűen Jelnek vettük, amikor megjelent egy hirdetés, hogy egy új, üveg tolóajtót árulnak 5 utcányira tőlünk. Ja, hogy zuhanyfülke-ajtó? És akkor mi van?) Sóhajtott nagyokat, de a szeme mosolygott huncutul - a világért be nem vallaná, de szereti megvalósítani a szokatlan ötleteinket. És íme, van már fala a fürdőszobának és rajta ajtó. Belülről, a fürdőszoba felől