Ugrás a fő tartalomra

Mivel etetnek téged? 35.

Óvodai uzsonna. Reggel azt olvastam az étlapon, hogy májkrémes kenyér lesz. Kicsit furcsállottam - pedig ennyi év után már igazán nem kellene minden apróságon fennakadnom -, mert ebédre meg fűszeres sült máj volt kiírva.
De délben, amikor mentem a gyerekért - óvódavezető tisztelettel megkért bennünket, szülőket, hogy délben vigyük a gyerekeket, ahová akarjuk, mert nagyon fontos lenne, hogy az óvoda teljes kollektívája részt vehessen valami továbbképzésen - ezt az uzsonnát kaptuk:


Alma és egy müzliszelet.
Megint a szokott kérdés, uzsonna ez? Ezért fizetek én havonta 6000-7000 Ft-ot? (Hogy pontosan mennyit, az szerdán kiderül.) És ennyivel kellene jóllaknia egy gyereknek?
Bevásárlás után, hazafelé a kocsiban Másodszülöttem az almát és a müzliizét megette. Nagyvonalú kedvében a müzliizével megkínált. Amikor megkaptuk, én már nézegettem, hogy ez bizony rózsaszín.  Amikor megkóstoltam, már azt is tudtam, mitől. A gyártók úgy gondolták, nagyszerű dolog lenne a müzli részeit epersziruppal átitatni. Ezzel sikerült elérniük pl. azt is, hogy az egész szelet rendkívül ragacsos lett. Finomnak mondjuk nem volt finom, de lehet, hogy ez nem is számít. Az almából nem kaptam, azt nagyon szereti a kisasszony :)
Amikor hazaértünk, Másodszülöttem megevett 2 szelet ropikenyeret (extrudált kenyér, most az Aldis teljes kiörlésű a kedvenc) vajjal, egy-egy nagy szelet sajttal, hozzá 2 narancsot, és megivott egy nagy pohár vizet.
Mondom én, hogy nagyon kicsik a menzás uzsi adagok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…