nálunk általában Nagy Családi Csapatépítésbe torkollik. Én begyúrom a tésztát, de mire előkerül a tésztanyújtógép, már mindenki ott nyüzsög. Előbb-utóbb a szerepek is kialakulnak, aztán persze cserélünk, aztán jönnek a szabályok, ki hány tésztát nyújthat, aki nyújtotta, az nem vághatja, stb.
Most zöld tésztát gyúrtam, ha már úgyis medvehagyma-szezon van.
Aztán elővettem az ollógyűjteményt.
Valamelyik gasztroblogon láttam az ötletet (aki tudja, melyiken, írja meg, és belinkelem), hogy ollóval vágják a tésztát. Épp annyira nagyszerű, mint amennyire egyszerű. Persze, hogy ki kell próbálnunk.
Az biztos, hogy nincs két egyforma darab a tészták között.
Most zöld tésztát gyúrtam, ha már úgyis medvehagyma-szezon van.
Aztán elővettem az ollógyűjteményt.
Valamelyik gasztroblogon láttam az ötletet (aki tudja, melyiken, írja meg, és belinkelem), hogy ollóval vágják a tésztát. Épp annyira nagyszerű, mint amennyire egyszerű. Persze, hogy ki kell próbálnunk.
Az biztos, hogy nincs két egyforma darab a tészták között.
Közelebbről az is látszik, hogy liszt bőven jutott a tésztára :)
Még közelebbről ilyen mintás a tészták széle.
Spenótos? Én sok mindent ollóval vágok a konyhában. De nem blogoltam róla. :)
VálaszTörlésMedvehagymás.
TörlésSzerintem megérne egy posztot ez a konyhai és egyéb ollózás, én kíváncsi vagyok, és szerintem hasznos is lenne.
Azóta érdekel a téma, amióta rájöttem, hogy nekem kell megtanítanom a gyerekeimet az ollóval bánni. Az első rácsodálkozásom az volt, hogy ami felnőttként olyan egyszerűnek látszik, megfogod, beledugod az ujjaid és vágsz, az gyerekként nagyon bonyolult. Amikor ezen túljutottunk, jött a cizellálás. Az oviban nagycsoport végéig odáig jutottak, hogy rajzoltak egy királylányt / sünit / almát / bármit egy fehér A/4-re, tessék-lássék körbevágták, és ráragasztották egy másik fehér A/4-re. Ezek után érthető, hogy itthon igyekeztem érdekesebb, értelmesebb, motiválóbb ötleteket felvonultatni.
Üdvözlöm.Hol tudnék ilyen tésztavágó ollót vásárolni?Üdv.
VálaszTörlés