Ugrás a fő tartalomra

Ígértem

folytatást az uszis tasakokhoz.
Fólia, kicsi kulcskarika és papír. Na meg persze viaszosvászon.
Ennyi kell a névtábla-fityegőhöz,amit a tasakokhoz készítettem.

És így néz ki a végleges változat:


Ez azt is jelenti, hogy új játék indul. Aki szeretné megnyerni a lila uszistasakot, küldjön megjegyzésben egy halacskás verset legkésőbb november 15-én este 8-ig.

Megjegyzések

 1. Gazdag Erzsi
  Part alatt

  Part alatt,
  Part alatt
  Laknak-e még
  Nagy halak?
  Part alatt,
  Part alatt,
  Ott laknak csak
  Nagy halak.
  Harcsa Marcsa
  Lakik ott,
  Feldönti a
  Ladikot.

  Köszi az új nevezési lehetőséget:)

  VálaszTörlés
 2. Gazdag Erzsi: Hol lakik a halacska?

  Hol lakik a halacska?
  A lakása tavacska.
  Tenger, folyó, kék patak,
  lent lakik a víz alatt.

  Vízben alszik, vízben kel,
  vízi nótát énekel.
  Vízből van a párnája,
  Buborék a labdája.

  VálaszTörlés
 3. Nekem ez jutott eszembe...


  Pilinszky János:. Halak a hálóban

  Csillaghálóban hányódunk
  partravont halak,
  szánk a semmiségbe tátog,
  száraz ûrt harap.
  Suttogón hiába hív az
  elveszett elem,
  szúró kövek, kavicsok közt
  fuldokolva kell
  egymás ellen élnünk-halnunk!
  Szívünk megremeg.

  Vergõdésünk testvérünket
  sebzi, fojtja meg.
  Egymást túlkiáltó szónkra
  visszhang sem felel;
  öldökölnünk és csatáznunk
  nincs miért, de kell.

  Bûnhõdünk, de bûnhõdésünk
  mégse büntetés,
  nem válthat ki poklainkból
  semmi szenvedés.
  Roppant hálóban hányódunk
  s éjfélkor talán
  étek leszünk egy hatalmas
  halász asztalán.

  VálaszTörlés
 4. Én már egyszer nyertem nálad, ezért nem is pályázok, de muszáj leírnom, hogy szuperek! :))

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…