Ugrás a fő tartalomra

Ha Menyus is...

Ti hányszor olvastátok el a Mazsola történeteket? Én többször, mint az a legmerészebb álmaimban szerepelt. Minél többször olvastam, olvasom, és fogom is még olvasni, annál több mondat csúszik át a hétköznapjainkba a lapokról.
Az egyik legnépszerűbb a "persze, ha Menyus is...". Ha Menyus is azt mondja, hogy Mazsolának jár a barátfüléből, akkor jár. Ha Menyus is paprikával eszi a zsíros kenyeret, akkor Mazsola is.
Ezért, amikor a Másodszülöttem úgy jött haza az óvodából, hogy már az óvónénik is elővették a Halloween-díszeket, akkor tudtam, hogy nekülk is elő kell.
Évekkel ezelőtt a Praktikában találtam a sablont, nekem még mindig ezek a fekete boszik és denevérek tetszenek a legjobban Halloween-dekoráció kategóriában. Minden évben vágok ki néhány újabbat, most már a ház bármelyik pontján lehet velük találkozni.
Volt idő, amikor a Kubu gyereküdítőt még üvegben árulták. Akkoriban egy forró nyári napon a "nagyboltban" döbbenetesen olcsón árulták a Kubut, ha jól emlékszem, 19 Ft volt egy üveg. Ez még 5 éve is nagyon olcsónak számított. Mi akkor bevásároltunk belőle rendesen, és jéghidegen ittuk, akár unalmunkban is.
Még ezekből az időkből őrzök néhány kis üveget. Most alkoholos filccel tökfilkó arcot festettünk rá, és frissen facsart sárgarépa-narancs-sütőtök üdítőt öntöttünk bele.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…