Ugrás a fő tartalomra

Csak egy falatot 15.

Először Gina megjegyzésére válaszolnék. Ő azt vetette fel, hogy az üres kenyeret csak azért borítják rá a másik félre, hogy csomagolható legyen, mert a gyerekek hazaviszik az uzsonnát.
Szerintem nem ez a helyzet. Az uzsit ugyanis az oviban / iskolában eszik meg, én csak rendkívüli esetekben megyek délben a kisasszonyokért, ilyenkor elhozzuk az uzsit is.
De érdekesnek találom a felvetést. Akkor hogy is van ez? Egy egész szelet kenyér jár egy gyereknek uzsonnára? Mert akkor egy fél adag kencét és feltétet hiányolok. Vagy csak egy fél szelet kenyér jár uzsonnára egy gyereknek, azért csak az van megkenve, és azért csak azon van feltét? Ebben az esetben a másik fél szeletet amolyan ráadásnak kellene tekintenem, valamiféle extra adagnak? Mert akkor jelzem, hogy egy fél szelet kenyér nem elég egy gyereknek uzsonnára, még akkor sem, ha ennél sokkal gazdagabban van megpakolva.

És akkor mutatom a pénteki uzsit.
Az oviban
gyerekpizza volt. Hát, mint mondjak? Már tavaly sem volt gusztusos / finom, és az idén sem az. És nem is nagy. 12x10 cm. Az én 4 évesemnek ez nem lenne elég.

És most tudok iskolai uzsit is mutatni. Íme:

Na, mi lehet ez? Hát, kakaós csiga. Én még mindig hiszek benne, hogy a pénteki uzsival különösen a gyerekek kedvében akarnak járni, egy kis ünnepség-félét akarnak rendezni, hiszen itt a hétvége, HURRÁ! (Néha nagyon naív tudok ám lenni.)
Nem tudom, hogy a gyerekek észreveszik-e ezt a jó szándékot, (már ha van egyáltalán) vagy sem. Lehet, hogy eleinte kellemes meglepetés volt a kakaós csiga, de a kisasszonyok már unják.Arról nem is beszélve, hogy ez a jó szándék milyen minőségben van kivitelezve.
Merthogy ez a kakaós csiga nem friss, megint olyan, mint ahogy már leírtam egyszer, mint a novemberi esőben a teraszon szárítottt ruha. És most a rejtélyes töltelék egy újabb tünetet produkált. Olyan szemcsésen morzsálódik, mint a száraz máktöltelék.
Egy meglepetést azért tartogatott ez a kakaós csiga. Még emlékszem, hogy gyerekkorunkban milyen nagyok voltak a kakaós csigák. És végignéztem, hogy az évek során hogy lettek egyre kisebbek. De ennyire? Ennek 10 cm az átmérője. Ez egy iskolásnak (!!!!) nagyon kevés! Már egy elsősnek is, de a negyedikes kiskamaszok is ezt kapják.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…