még egy kicsit, hogy mit csináltam a kockákkal és a rózsás vászonnal (= nem sikerült ma fényképeznem.)
Addig is mutatok valami mást.
Lőrinc napja ugyan már elmúlt, de még mindig lehet finom dinnyét kapni, így ez a poszt még most is aktuális. Főleg, hogy rossz dinnye is megfelel, ugyanis nem a húsára, hanem a héjára van szükségünk.
A külső, zöld réteget levágtam, és felkockáztam a dinnyehéjat.
Sok-sok cukorból (1kg) és kevesebb vízből (6 dl) szirupot főztem, beledobtam a dinnyekockákat, és 10-15 percig főztem (amíg a zöldesfehér rész üveges lesz). Szűrőkanállal kiszedtem, sütőpapíron hagytam megszáradni.
A szirupot nem kell kiönteni, mert még 2x meg kell ismételni a főzés-szűrés-szárítás részt. A harmadik főzés után így néz ki:
Addig is mutatok valami mást.
Lőrinc napja ugyan már elmúlt, de még mindig lehet finom dinnyét kapni, így ez a poszt még most is aktuális. Főleg, hogy rossz dinnye is megfelel, ugyanis nem a húsára, hanem a héjára van szükségünk.
A külső, zöld réteget levágtam, és felkockáztam a dinnyehéjat.
Sok-sok cukorból (1kg) és kevesebb vízből (6 dl) szirupot főztem, beledobtam a dinnyekockákat, és 10-15 percig főztem (amíg a zöldesfehér rész üveges lesz). Szűrőkanállal kiszedtem, sütőpapíron hagytam megszáradni.
A szirupot nem kell kiönteni, mert még 2x meg kell ismételni a főzés-szűrés-szárítás részt. A harmadik főzés után így néz ki:
(Neeem, nem zsugorodnak ám ennyire össze a dinnyedarabok, a jelenség hátterében a természetes fogyás áll :)
Szóval kandírozott dinnyehéjat csináltam. Megvártam, hogy jól megszáradjanak, most pedig hűtőben tartom. Egyes hírek szerint nagyon finom a karácsonyi gyümölcskenyérben is, de nekem erről nincs tapasztalatom :)
Hát, ez nagyon szuper! Idén kipróbálom!
VálaszTörlés