Ugrás a fő tartalomra

Kicsit

mintha elengedtük volna ezt az építkezést. Van benne igazság, nem is kevés.
És bár mostanában nem nagyon (= nagyon nem) pislákol bennünk a lelkesedés, és elég kelletlenül  is állunk a dologhoz, legalább nem csodálkozunk azon, hogy nem haladunk.
Azért néha csak nekigyürkőzünk, és nem is mindig eredménytelenül.

Az ablak-téma elengedése nem ment könnyen. Az segített, hogy kereshettem rácsokat. Mert a nagy ablakok alacsony parapettel lesznek beépítve, az előírások és a józan ész is azt diktálja, hogy legyen korlát, rács, valamiféle védelmi rendszer előttük.

körablakhoz még nem találtam korlátot. Ez így teljesen rendben is van, az lenne a furcsa, ha Másodszülöttemnek bármiből is sikerülne elsőre negyvenötödszörre megfelelőt találni. Arra van a legnagyobb esély, hogy sehol nem kapható, sőt, még csak nem is gyártottak, fényképen, rajzon, terven sem szerepel, egyáltalán, nem is létezik olyan korlát, ami neki megfelelne.
Nekünk jut az a kivételes lehetőség, hogy egy sokfelvonásos drámajáték során kitudjuk, mégis, milyen korlátot nem tartana nézhetetlenül rondának a kisasszony :-)

Elsőszülöttem házikó ablakával könnyebb dolgom volt. Végignéztem néhány száz hirdetést, bejelölgettem, amik valamiért (bármiért) megtetszettek. Ebből a kupacból először azt zártuk ki, amik szépek ugyan, de nekünk nem jók (pl. mert lépcsőhöz gyártották, tehát ferde), vagy drágák, aztán ahol a méret nem stimmelt. Itt kapcsolódott be a kisasszony a szelektálásba, töröltük, amik neki nem tetszettek, aztán aludtunk rá néhányat, és friss szemmel újból szortíroztunk, végül azoknak  kellett menniük, ahol a szállítás tűnt megoldhatatlan feladatnak. A jó hír, hogy ennyi forduló után is maradt kettő, ami minden szempontból megfelelő volt. Elsőszülöttem kiválasztotta, hogy neki melyik tetszik jobban:


Kettőt vettem, a két ablakhoz.


Kb., nagyon kb. így néz majd ki:


És mi már tudjuk, milyen színű lesz. Szerinted?


Megjegyzések

 1. fehér vagy rózsaszín? :)

  VálaszTörlés
 2. A fehér jó eséllyel indult, de nem olyan lesz.
  A rózsaszín meg .... Rózsaszín? Rózsaszíííííííííín? Rózsaszííííííííííííín???!!! NEM!

  VálaszTörlés
 3. Talán fekete a kovácsoltvas jelleg miatt, esetleg szürke?

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…

A zuhanyzó történetét

az üvegmosdónál hagytam abba.
A mosdó megvolt, itthon volt, örültem neki, néha elővettem, megmutattam a többieknek is, akik eleinte velem gyönyörködtek, örültek, aztán már inkább csak rám hagyták. Ideje továbblépni. Kell valami, amire rátesszük a mosdót.  Kézenfekvő megoldás a mosdópult, vagy a fürdőszobaszekrény, elég nagy a választék, bemegy az ember bármelyik boltba, kiválasztja, megveszi, örül neki.  Ááááá, én dehogy így csináltam. Már miért vennénk mosdószekrényt, ha egy mosdót szeretnénk rátenni, és az se volna rossz, ha tárolhatnánk is benne ezt-azt? Úgy könnyű, olyat bárki tud. Én beírtam a keresőbe ugyan, hogy pult, de a bolti pultok közt keresgéltem. Egy régi, sok fiókos rőfös bolt pultjára vágytam. 
Vagy valami iparira, mint a nagyapám satupadja. Na, az még ennél is durvább:
Mondjuk nem ennyire gigantikusra, azt még nem tudom ugyan, hogy mennyi helyünk lesz, de inkább kisebb bútorokat igyekszem választani.
A pultok közt nem találtam nekem valót. Akkor próbáljuk máshogy. Kom…