a szezon hatalmáról. Akkor a cseresznye volt az apropó, most a sütőtök. Ősszel-télen mindig veszek, szeretjük is, esszük is, de egy idő után már nem annyira lelkesen. Most is hogy jártunk.
Megsütöttünk egy méretes tököt (olyat, amilyenben Mazsoláék laknak, de NEM AZT), ettünk belőle, persze maradt is, nem is kevés. Semmi gond, főzök belőle levest. Szoktam édes és sós változatot is csinálni, de most elég uncsinak tűnt mind a kettő. Böngésztem a neten, de úgy tűnt, mindenütt ugyanazt a két receptet ragozzák (az édeset és a sósat). Végül azért csak ráakadtam egy receptre, ahol a hozzávalók közt a sütőtökön kívül a gesztenye és a Szent Jakab-kagyló is szerepelt.
Az én változatomban a friss kagyló helyett fagyasztott királyrák van, és már ennek is örültem.
Először kevés vajon sok gyömbért megfuttattam, aztán hozzáadtam a főtt gesztenyét, a sütőtököt, és felöntöttem kevés vízzel. Amikor már forró volt, turmixoltam (főzni nem nagyon kell, egyetlen hozzávaló sem nyers), és tejszínnel hígitottam, fűszereztem.
Egy csokor újhagymát felkarikáztam, vajon megsütöttem, rádobtam a rákot, azt is megpirítottam kicsit, és már kész is a levesbetét.
Ui: Nálunk a zöldségesnél a gesztenye kilója 1690 Ft. (Nem, nem aranyból van, és nincs megfőzve, vagy bevagdosva, átlagos gesztenye.) Hétvégén, innen 270 km-re (Magyarországon), egy piacon 350 Ft-ért vettem egy kiló gesztenyét.
Megsütöttünk egy méretes tököt (olyat, amilyenben Mazsoláék laknak, de NEM AZT), ettünk belőle, persze maradt is, nem is kevés. Semmi gond, főzök belőle levest. Szoktam édes és sós változatot is csinálni, de most elég uncsinak tűnt mind a kettő. Böngésztem a neten, de úgy tűnt, mindenütt ugyanazt a két receptet ragozzák (az édeset és a sósat). Végül azért csak ráakadtam egy receptre, ahol a hozzávalók közt a sütőtökön kívül a gesztenye és a Szent Jakab-kagyló is szerepelt.
Az én változatomban a friss kagyló helyett fagyasztott királyrák van, és már ennek is örültem.
Először kevés vajon sok gyömbért megfuttattam, aztán hozzáadtam a főtt gesztenyét, a sütőtököt, és felöntöttem kevés vízzel. Amikor már forró volt, turmixoltam (főzni nem nagyon kell, egyetlen hozzávaló sem nyers), és tejszínnel hígitottam, fűszereztem.
Egy csokor újhagymát felkarikáztam, vajon megsütöttem, rádobtam a rákot, azt is megpirítottam kicsit, és már kész is a levesbetét.
|
Ui: Nálunk a zöldségesnél a gesztenye kilója 1690 Ft. (Nem, nem aranyból van, és nincs megfőzve, vagy bevagdosva, átlagos gesztenye.) Hétvégén, innen 270 km-re (Magyarországon), egy piacon 350 Ft-ért vettem egy kiló gesztenyét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése