Ugrás a fő tartalomra

Cseresznye

Naná, mi más lenne?!
Mutatom.
Tegnap eljutottunk a gömbölyű, piros cseresznyeszemekig. Már csak fel kell fűzni őket egy zsinórra, madzagra, fonalra, kinek mi van otthon. Én festett kenderzsinórt használtam.

És a zöld levélről sem feledkeztem meg.


Aki szeretné magának otthonra ezeket

 a cseresznyéket, küldjön megjegyzésben egy cseresznyés verset, mondókát, dalt vagy találós kérdést május 31-én este 8.00-ig. Minden verset, dalt, mondókát és találós kérdést csak egyszer veszek figyelembe.

Ui: Szilvi, üdvözöllek a blogon! Az újság a Tiéd, e-mailben küldd el a címed. Köszönöm a linket a Mézeskalácsról, megnézem.

Megjegyzések

 1. Egy-megérett a meggy!:D
  Ez egy dal:
  Érik,érik a cseresznye,kondorodik a levele,hejehaj
  Mennél jobban kondorodik,annál jobban bokrosodik,hejehaj

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Én egy verset és egy találós kérdést küldök:

  Zelk Zoltán: Megérett a cseresznye

  Megérett a cseresznye
  piroslik az ágon.
  Ezer piros csengettyű
  csilingel a fákon.

  Megérett a cseresznye
  szedik a kosárba.
  Holnap reggel szekérrel
  viszik a vásárba.

  Jaj,de piros,jaj de szép,
  az íze de édes!
  Sül is már a tepsiben
  a cseresznyerétes!


  És a találós kérdés:

  Kicsi golyó vékony száron,
  piroslik a lombos ágon.
  Jaj, de édes, jaj, de jó:
  kisgyerekeknek való.
  Mi az?

  Szilvi

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…