Ugrás a fő tartalomra

Cseresznye

Naná, mi más lenne?!
Mutatom.
Tegnap eljutottunk a gömbölyű, piros cseresznyeszemekig. Már csak fel kell fűzni őket egy zsinórra, madzagra, fonalra, kinek mi van otthon. Én festett kenderzsinórt használtam.

És a zöld levélről sem feledkeztem meg.


Aki szeretné magának otthonra ezeket

 a cseresznyéket, küldjön megjegyzésben egy cseresznyés verset, mondókát, dalt vagy találós kérdést május 31-én este 8.00-ig. Minden verset, dalt, mondókát és találós kérdést csak egyszer veszek figyelembe.

Ui: Szilvi, üdvözöllek a blogon! Az újság a Tiéd, e-mailben küldd el a címed. Köszönöm a linket a Mézeskalácsról, megnézem.

Megjegyzések

 1. Egy-megérett a meggy!:D
  Ez egy dal:
  Érik,érik a cseresznye,kondorodik a levele,hejehaj
  Mennél jobban kondorodik,annál jobban bokrosodik,hejehaj

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Én egy verset és egy találós kérdést küldök:

  Zelk Zoltán: Megérett a cseresznye

  Megérett a cseresznye
  piroslik az ágon.
  Ezer piros csengettyű
  csilingel a fákon.

  Megérett a cseresznye
  szedik a kosárba.
  Holnap reggel szekérrel
  viszik a vásárba.

  Jaj,de piros,jaj de szép,
  az íze de édes!
  Sül is már a tepsiben
  a cseresznyerétes!


  És a találós kérdés:

  Kicsi golyó vékony száron,
  piroslik a lombos ágon.
  Jaj, de édes, jaj, de jó:
  kisgyerekeknek való.
  Mi az?

  Szilvi

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…