Ugrás a fő tartalomra

További

részletek, a teljesség igénye nélkül persze :-)
Az "íróasztalról" már mutattam képeket az előző bejegyzésben. De van még néhány:


 


És ahogy tudtam, hogy Másodszülöttemnek nem vehetünk egy hagyományos, klasszikus, sima kis íróasztalt, úgy azt is tudtam, hogy a széket is jól ki kell választani. Elég volt csak elképzelni a kisasszonyt, ahogy tanul, és máris megvolt a jó válasz: forgófotel! Mert önmagában a forgószék és a fotel is olyan snassz lenne. (Ha ismered Másodszülöttemet, akkor nem csodálkozol az ilyen megfogalmazásokon. Ha  nem ismered, akkor csak értsd jól.)

Lehet, hogy a lábát le kell majd fújni aranyra,
de a fehér huzatot már a szoba majdani
színeihez választottuk
Az ajtóból ez látszik:Azért a lámpa megér egy közelit:


Bizony. Ez tényleg így néz ki. Rózsaszín, lila, gyöngyházfényű. És csillog, még sötétben is. 

Legközelebb Elsőszülöttem szobájából mutatok részleteket, és talán egy DIY projektet is. 
Addig is, kíváncsi vagyok, szerinted mi az, ami kihagyhatatlan, elengedhetetlen, KÖTELEZŐ egy kamasz lány szobájába? (És ne a fűtés-világítás, asztal, szék, ágy - ra gondolj.)


Megjegyzések

 1. Válaszok
  1. Szerintem a Top 5-ben benne van :-) Elsőszülöttem szobájában lesz is.

   Törlés
 2. olyan régen voltam kamasz :) és kamaszlányom sincs, de talán egy fésülködőasztal? vagy bordásfal?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdekes felvetés. A bordásfal ötletét szerintem nem is tudnák mire vélni, nekem sem jutott eszembe. Másodszülöttem, ha rajta múlna, biztosan a fésülködőasztalt választaná íróasztal helyett - ezért is olyan az asztala, amilyen.

   Törlés
 3. Akkor egy nagy tükör. vagy baldachin az ágyon :)
  és akkor én minden kamaszvágyam leírtam :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A baldachint még a tündéres-királylányos, korai ovis években kipipáltuk. Nem jött be annyira, hogy újra felmerüljön az ötlet.
   Nagy tükör még nem volt a lányszobában, de Másodszülöttem imádná. Csak az a gond, hogy nem nagyon van függőleges fal a szobájában, ahová fel lehetne rakni. De töröm a fejem.

   Törlés
 4. Paraván, poszter/plakát/festmény, rajztábla/festőállvány?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a poszterek, plakátok, mindenféle képek szerintem is nagyon kellenek.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…