Ugrás a fő tartalomra

További

részletek, a teljesség igénye nélkül persze :-)
Az "íróasztalról" már mutattam képeket az előző bejegyzésben. De van még néhány:


 


És ahogy tudtam, hogy Másodszülöttemnek nem vehetünk egy hagyományos, klasszikus, sima kis íróasztalt, úgy azt is tudtam, hogy a széket is jól ki kell választani. Elég volt csak elképzelni a kisasszonyt, ahogy tanul, és máris megvolt a jó válasz: forgófotel! Mert önmagában a forgószék és a fotel is olyan snassz lenne. (Ha ismered Másodszülöttemet, akkor nem csodálkozol az ilyen megfogalmazásokon. Ha  nem ismered, akkor csak értsd jól.)

Lehet, hogy a lábát le kell majd fújni aranyra,
de a fehér huzatot már a szoba majdani
színeihez választottuk
Az ajtóból ez látszik:Azért a lámpa megér egy közelit:


Bizony. Ez tényleg így néz ki. Rózsaszín, lila, gyöngyházfényű. És csillog, még sötétben is. 

Legközelebb Elsőszülöttem szobájából mutatok részleteket, és talán egy DIY projektet is. 
Addig is, kíváncsi vagyok, szerinted mi az, ami kihagyhatatlan, elengedhetetlen, KÖTELEZŐ egy kamasz lány szobájába? (És ne a fűtés-világítás, asztal, szék, ágy - ra gondolj.)


Megjegyzések

 1. Válaszok
  1. Szerintem a Top 5-ben benne van :-) Elsőszülöttem szobájában lesz is.

   Törlés
 2. olyan régen voltam kamasz :) és kamaszlányom sincs, de talán egy fésülködőasztal? vagy bordásfal?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdekes felvetés. A bordásfal ötletét szerintem nem is tudnák mire vélni, nekem sem jutott eszembe. Másodszülöttem, ha rajta múlna, biztosan a fésülködőasztalt választaná íróasztal helyett - ezért is olyan az asztala, amilyen.

   Törlés
 3. Akkor egy nagy tükör. vagy baldachin az ágyon :)
  és akkor én minden kamaszvágyam leírtam :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A baldachint még a tündéres-királylányos, korai ovis években kipipáltuk. Nem jött be annyira, hogy újra felmerüljön az ötlet.
   Nagy tükör még nem volt a lányszobában, de Másodszülöttem imádná. Csak az a gond, hogy nem nagyon van függőleges fal a szobájában, ahová fel lehetne rakni. De töröm a fejem.

   Törlés
 4. Paraván, poszter/plakát/festmény, rajztábla/festőállvány?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a poszterek, plakátok, mindenféle képek szerintem is nagyon kellenek.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…