Ugrás a fő tartalomra

Mivel etetnek téged? 31.

Első nap a 2012 -2013-as tanévben. És az első uzsonnák.

Az ovis:

Perec és szilva. Az óvónéni külön kihangsúlyozta, hogy mindenkinek csak egy szem szilva jár. Mondjuk ez nagy szilva. Csak az a baj vele, hogy teljesen éretlen. A színe ugyan lila - közelebbről megnézve néhol még zöld -, de teljesen kemény. Kiraktuk a konyhapultra, kíváncsian figyeljük, mikorra érik meg.


Na és a perec. Az sajnos száraz, megint.
És a gyerekek ugyan tényleg nagyon sokat nőttek a nyáron, de úgy látszik, az uzsonnaadagok meg összementek. (Nyáron végigolvastam a Mivel etetnek téged? rovat bejegyzéseit. Így, egyben olvasva megdöbbentett, milyen sokszor írok arról, hogy nagyon kicsik az adagok.)
Ez a (száraz) perec mindössze 8,5cm volt. Visszakerestem, júniusban a perec még 10cm volt, és már azt is kicsinek találtam.


A száraz perec és az éretlen szilva uzsonnaként értékelhetetlen volt.

Lássuk, mi került elő az iskolatáskából.
Gondolom zsömle.

 Bizony az. Vajon mi lehet benne?
(CAUTION! POZOR! FIGYELMEZTETÉS! Én már láttam, mit rejt a zsömle, és azt kell mondjam, teljesen készületlenül ért.)


Tádámmm, íme, lássatok csodát! Ez a 6. év, hogy figyelem a gyerekeim uzsonnáit, de ilyet még nem láttam. A szendvics egyik fele (a szalámik alatt) teljesen meg volt kenve margarinnal (nem csak a közepén egy kis rész mondjuk), annyi szalámi volt benne, hogy a szeletek egymást fedték, és szabad szemmel is látható mennyiségű uborka is került bele. Nem emlékszem, hogy valaha is kaptak volna a gyerekeim két ekkora szelet uborkát menzás uzsira.
Volt már hasonló esetünk, akkor Bergamott azt írta, lehet hogy ez egy játék, mindig van egy három szalámis zsömle, a nyertes azt kapja. Ezek szerint ma Elsőszülöttem megkapta a főnyereményt :)

Azért én is kitettem ám magamért. Mit készített Olívia néni Sara Stanley-nek, amikor az első nap hazaért az iskolából? (A Váratlan utazást olvassuk.)
Áfonyás pitét!

Még az is lehet, hogy hagyomány lesz ez nálunk :)

Megjegyzések

  1. Vártam a folytatást!

    Zs. barátainál első nap még nem volt menza. Ugyanabban a suliban kitalálták, hogy olcsóbb legyen a tej kiosztás a több száz gyereknek kancsózni fog egy ember. 15 perc alatt... Szerintem egy cseppet sem lesz olcsóbb, és környezetkímélőbb sem a sok vegyszer miatt, amivel elmossák a kancsókat.

    VálaszTörlés
  2. :-) Tetszik az áfonyás pite!
    A három szalámi + 2 uborka már lehet, hogy az oktatás reformja, nem?!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…