Ugrás a fő tartalomra

Ha az ember

gyakran olvas, nézeget angolszász oldalakat, kialakulhat az a meggyőződése, hogy nem is ünnep az ünnep girlandok nélkül.
Itt találtam
Itt találtam

Itt találtam


Itt találtam

Itt találtam

Itt találtam
És ha jobban belegondolok, tényleg, miért is ne? Miért is ne csinálhatnánk mi is girlandokat, bármilyen kisebb / nagyobb alkalomra, ünnepre, vagy akár minden különösebb ok nélkül is?
Nem mondom, hogy nincs velük sok munka (a csak kivágom, pár perc alatt kész is, nem más, mint önáltatás), de egyszerűek, nagyszerűek, látványosak, gyerekekkel is megvalósíthatóak, nem is drágák, és többször használhatóak.
Végiggondoltam a lehetőségeket, és arra jutottam, akkor járunk a legjobban, ha csomagolópapírból csináljuk. Kapható bármelyik papírboltan, nagyobb közértben is, nagy a választék is, ráadásul 200 -300 forintból kijön egy egész girland.
Először nyuszis girlandot csináltunk. Tudom, nem nagy mutatvány, gyakorlatilag minden blogon fent van már. A miénk mégis különleges. Érdeklődés hiányában ugyanis elmaradt a nyuszik bojtos farka.


Azért nem hagytak nyugodni a feliratok sem az angol-amerikai-kanadai blogokról. Mindenki kivágja a betűket, és azokat használja fel.
Mi nem. Én kivágtam a betűket, lamináltam, Másodszülöttem körbevágta a zászlókat,

 
felfűztem, és az ablak előtt megtaláltuk a végleges helyét. Nagyon szép fényjátékok vannak, amikor a betűkön (a betűk helyén) átsüt a nap.


És egy közeli kép a végére, amin talán látszik, hogy van ott középen egy D betű is.Megjegyzések

 1. Nagyon jók lettek!
  Nekem a tojásos és a nyuszis tetszik a legjobban.

  VálaszTörlés
 2. Oh, h erre nem gondoltunk!!! Húsvét, hát persze! Nagyon-nagyon szép lett!
  Szerintem is jópofák a girlandok, nekem évek óta a kedvenc, és el is készítettem:
  http://www.marthastewart.com/335007/bunny-craft-ideas/@center/276968/easter#/273427
  Mondjuk én blue tack-el raktam fel a falra dísznek a színes nyuszimintákat, illetve textilképet is készítettem belőlük. Nagyon helyesek.
  És itt van egy nyuszi-szalvéta hajtogatási mód:
  http://www.marthastewart.com/how-to/bunny-fold for-napkins?czone=holiday/easter-center/easter-crafts-and-decor&center=276968&gallery=335007

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…