Ugrás a fő tartalomra

Méghogy

véget ért a kerti szezon! 
És most nem is a falevelek összegereblyézésére, zsákolására gondolok, amivel hetek óta szórakozunk - tényleg nem értem, honnan tud még mindig ennyi levelet összehordani a szél -, hanem az ültetésre. A kertbe szánt virághagymákat  már elültettük, ha minden jól megy, tavasszal elborítják majd a fehér virágok a kertet. A maradékot pedig beültettük a használaton kívüli cserepekbe, hogy január-február környékén beköltöztessük majd a házba.
De ilyenkor novemberben mindig elkap a láz, hogy talán az utolsó napsütéses délelőttöt kihasználva még ültessek néhány szobanövényt. Hiszen ezekből lesznek az adventi dekorációk!

párnafű már felbukkant a blogon. Nem is csoda, az egyik kedvenc növényem, mindig van a házban néhány cserépnyi. Hogy szinte elpusztíthatatlan, az főleg annak köszönhető, hogy nagyon könnyű szaporítani. Ha azt látom, hogy haldoklásnak indult, az egészséges részből lecsippentem, ami menthető, átrakom egy cserépnyi nedves földre, egy pohárral leborítom (így készül az instant mini üvegház), és egy-két hét múlva kész is a meggyökeresedett új növény. Csak arra kell figyelni, hogy ha nagyon nagy a pára az üvegházban, néhány órára levegyem a burát róla.

Párnafű különböző növekedési stádiumokbanÉs mert párnafűből sosem elég, hiszen nagyon jó alapot ad minden adventi dekorációnak, még egy kaspót is beültettem vele.


A másik sosem elég belőle növény a kövirózsa. A kertben több helyen is előfordul. Most ikeás gyertyatartókba ültettem. Épp tizenkettőt.

Átmeneti helyükön várják a decembert.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…