Ugrás a fő tartalomra

Ez is megvan,

még sincs este vége. Régóta húzódott már ez a tapétázás, utaltam már rá itt a blogon, hogy felhőszerű lesz, legutóbb már felvillant valami felhős, és most végre a teljes képet is meg tudom mutatni.

A lépcsőről nézve. Reményeink szerint egy szép napon itt
majd ajtó is lesz (amint találunk valakit, aki hajlandó egy szokatlan
ajtót egy szokatlan helyre beépíteni.)
 A szoba háló részébe felhős tapéta került. Ha az időjárás is úgy akarja, az ágyból nézve egybefolyik majd a kint és a bent.


Kerek fél napig örültünk ennek az állapotnak, amikor is elkezdtem duruzsolni a kisasszonynak, miszerint: Ez a linóleum nagyon barna ehhez a kék-fehér tapétához, ugye, te is látod, hogy nem jó így, szerintem szerinted is kék vagy fehér illene itt a padlóra is, én megnézem, mennyi padlófesték maradt a lépcső festése után, csak átmenetileg, amíg nem találunk ide szőnyeget, tök jól fog kinézni, sokkal jobban mint most, de ha csak kicsit is jobb lesz, már megérte... , stb, stb, elég hosszasan és kitartóan. Ám fáradozásaim nem voltak hiábavalóak, végül a kisasszony csak felismerte, hogy az volna az igazi, ha lefestenénk fehérre a linóleumot.
Ugye, hogy jobb lett???


2x fél óránkba került, hogy így nézzen ki az alvórész.


A kisasszony már az első réteg után megszerette, hogy nem barna a padló (Igazam volt, vagy igazam volt? :-), a második réteg után azt mondta, ő nem is szeretne szőnyeget, ha már ennyit dolgoztunk vele (ismétlem, 2x fél óra volt), maradjon így, olyan jól néz ki. Felőlem...
Megjegyzések

  1. nagyon szuper, légies az egész :) én imádnám :)

    VálaszTörlés
  2. Ezek szerint sikerült azt megvalósítani, amit terveztünk. Mutatom majd berendezve is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…