leginkább ízeket hozunk haza a nyaralásból. Az idén hoztuk magunkkal a cider, a kagyló, a Ricard, az almapüré ízét. És persze a tengeri sós karamellkrémét.
A karamellkrémben az a legjobb, hogy itthon is könnyen elkészíthető. Csak tejszín (250 ml), cukor (250 g), vaj (250 g), és nagy szemű tengeri só kell hozzá.
A cukrot megolvasztottam, amikor barnára karamellizálódott, hozzáadtam az apró kockákra vágott vajat, majd miután az felolvadt, a tejszínt is. Egy kicsit még kavargattam, elzártam alatta a lángot, és hozzákevertem a sót.
Én ehhez a mennyiséghez kb. egy jó teáskanálnyi sót adtam. Akkor jó, ha egyértelműen sós ízű lesz.
Szoktunk fantáziálni és grandiózus terveget szövögetünk, hogy mi mindennel lenne finom ez a karamellkrém (palacsinta, fagyi, süti, vajas kalács, grillezett őszibarack, pulykasült), de még csak odáig jutottunk, hogy az üvegből faltuk fel elkóstolgattuk az egészet :-)
Jujj ez nagyon tetszik! :) Jövőhéten sort kerítek én is rá, és elkészítem! :) :) Köszönöm az ötletet!
VálaszTörlésSok sikert :-) Kíváncsi vagyok, nektek hogy ízlik majd.
VálaszTörlésEl készítettem nagyon finom köszönöm!
VálaszTörlés