Ugrás a fő tartalomra

A legizgalmasabb madár

kétségtelenül a koronás királyka. Legalábbis amióta olvastuk a Bartos Erika Összest. Mert a nagyi érdi kertjében folyamatosan jön a madáretetőre a koronás királyka, hozzánk meg sosem. Pedig várjuk, nagyon, szívből, igazán. Addig is találgatunk. Hogy milyen is az a koronás királyka. Milyen színű a tolla? Hosszú-e a csőre? Vajon úszóhártyás-e a lába? (Egyikünk azt állítja, hogy az úszóhártyás lábú madarak nem szoktak a madáretetőre repülni, a többiek szerint a koronás királykától még az is kitelik.) Mit eszik? Avagy: Mivel eteti nagyi az érdi kertben a madarakat, hogy a koronás királyka ennyire szereti? A legeslegizgalmasabb persze a koronája. Tényleg aranyból van?
Én már persze beírtam a Google keresőjébe, tehát már tudom, hogy néz ki a koronás királyka, de a kisasszonyok játékát nem szeretném elrontani. Annyira várják, annyit találgatnak, már nagyon sok rajz készült a (vélelmezett) koronás királykáról...

A mostani játék ehhez a kismadárhoz kapcsolódik. Elő a fantáziával és a fényképezőgéppel, és ha meglátjátok a koronás királykát, bármilyen megtestesülésében, akkor fényképezzétek le. Az sk koronás királyka is ér, kíváncsi vagyok ti milyennek képzelitek? Lehet hajtogatni, szobrászkodni, varrni, hímezni, festeni, stb.
A fényképeket január 15-én éjfélig várom.
És mindezt miért? Egy téli gyümölcsökből, zöldségekből összeállított filcpiac csomagért. Nem árulom el rögtön az elején, hogy mi lesz a csomagban, figyeljétek a blogot, a jobb oldalon, a Ki játszik ilyet? rovatban.

Mert januárban is lehet ajándékot kapni.

Megjegyzések

 1. Szia!

  Megszületett Zs. koronás királykája, igaz kissé puritán :)

  http://bergamott.blogspot.com/2012/01/koronas-kiralyka.html

  VálaszTörlés
 2. Későn vettem észre pedig gyönyörű kis csomagot lehetett nyerni! :(

  VálaszTörlés
 3. Tünde, a következő játék február elején indul, és március elején zárul. Az már a húsvéttal lesz kapcsolatos. Egy teljesen egyedi, személyre szóló nyeremény lesz a tét. Ne maradj le róla :)

  Bergamott, gratulálok! Köszönöm Zs-nek a rajzot, és küldöm a filceket.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Farsang

farka ide, húshagyó kedd oda, az oviban csak múlt pénteken volt farsang. És én csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a jelmezeket.
Amikor a farsangi jelmezekről tárgyalunk, mindig igyekszünk középutas megoldást találni. Legyen házilag elkészíthető, de látványos, készüljön új ruha, de legyenek újrahasznosítható elemei is a jelmeznek, legyen mindnyájunk számára elfogadható, és költségtakarékos. Egy dologból nem engedünk: nagyon lányos jelmezt kell kitalálnunk, aminek a legfőbb eleme a szoknya, nagy, habos, hosszú, tüll, csillogós, pörgős, stb, stb.
A közös halmazba az idén egy boszorkány és egy páva jelmez került.

A boszi jelmezt könnyű volt összeszedni, fekete cipő, harisnya, póló, pulcsi van itthon, sőt, néhány éve vettem egy-egy boszorkánykalapot is, azóta is hordják a kisasszonyok nagy örömmel.
Maradt a szoknya.
Az alsószoknyát 2 réteg tüllből varrtam. Felülre egy organza-szerű anyag került. Még régen vettem az Ikeában, akciósan, hogy valamire csak jó lesz. Nem tudom, mire szán…

Jelmeztervezőnek álltam.

Az egész úgy kezdődött, hogy a tanító néni megkért, tudnék-e segíteni, ki tudnék-e találni valami jelmezt a lányoknak farsangra. Hm, biztosan, gondolom.  Elsőszülöttem iskolájában az a szokás, hogy az osztályok közösen öltöznek be, és egy táncot is előadnak, tehát a tánc határozza meg a jelmezt. Nyilván van ennek pozitív oldala, és persze negatív is, kétségtelen, hogy egyre terjed ez a szokás, én legalábbis egyre több helyről hallom, hogy náluk is így van. 
És akkor vissza a kisasszonyom osztályához és a lányok jelmezéhez. A tanító nénik kitalálták, hogy a ho-ho-ho horgász zenéjére táncolnak majd a gyerekek. A fiúk lesznek a horgászok, az ő jelmezük gyakorlatilag meg is van, (strand)papucs, bermuda vagy rövidnadrág, póló, szalmakalap. Egyedül a szalmakalap lehet problémás, az biztos, hogy nincs mindenkinek, de ismerősöktől és azok ismerősétől össze lehet szedni. A lányok halacskák lesznek, ezt a jelmezt kellene nekem megtervezni. Itthon megnéztem a ho-ho-ho horgász főcímét.

Ebből kid…