Ugrás a fő tartalomra

A legizgalmasabb madár

kétségtelenül a koronás királyka. Legalábbis amióta olvastuk a Bartos Erika Összest. Mert a nagyi érdi kertjében folyamatosan jön a madáretetőre a koronás királyka, hozzánk meg sosem. Pedig várjuk, nagyon, szívből, igazán. Addig is találgatunk. Hogy milyen is az a koronás királyka. Milyen színű a tolla? Hosszú-e a csőre? Vajon úszóhártyás-e a lába? (Egyikünk azt állítja, hogy az úszóhártyás lábú madarak nem szoktak a madáretetőre repülni, a többiek szerint a koronás királykától még az is kitelik.) Mit eszik? Avagy: Mivel eteti nagyi az érdi kertben a madarakat, hogy a koronás királyka ennyire szereti? A legeslegizgalmasabb persze a koronája. Tényleg aranyból van?
Én már persze beírtam a Google keresőjébe, tehát már tudom, hogy néz ki a koronás királyka, de a kisasszonyok játékát nem szeretném elrontani. Annyira várják, annyit találgatnak, már nagyon sok rajz készült a (vélelmezett) koronás királykáról...

A mostani játék ehhez a kismadárhoz kapcsolódik. Elő a fantáziával és a fényképezőgéppel, és ha meglátjátok a koronás királykát, bármilyen megtestesülésében, akkor fényképezzétek le. Az sk koronás királyka is ér, kíváncsi vagyok ti milyennek képzelitek? Lehet hajtogatni, szobrászkodni, varrni, hímezni, festeni, stb.
A fényképeket január 15-én éjfélig várom.
És mindezt miért? Egy téli gyümölcsökből, zöldségekből összeállított filcpiac csomagért. Nem árulom el rögtön az elején, hogy mi lesz a csomagban, figyeljétek a blogot, a jobb oldalon, a Ki játszik ilyet? rovatban.

Mert januárban is lehet ajándékot kapni.

Megjegyzések

 1. Szia!

  Megszületett Zs. koronás királykája, igaz kissé puritán :)

  http://bergamott.blogspot.com/2012/01/koronas-kiralyka.html

  VálaszTörlés
 2. Későn vettem észre pedig gyönyörű kis csomagot lehetett nyerni! :(

  VálaszTörlés
 3. Tünde, a következő játék február elején indul, és március elején zárul. Az már a húsvéttal lesz kapcsolatos. Egy teljesen egyedi, személyre szóló nyeremény lesz a tét. Ne maradj le róla :)

  Bergamott, gratulálok! Köszönöm Zs-nek a rajzot, és küldöm a filceket.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A meseszámok

is változnak. Mi még úgy tanultuk, hogy a leggyakoribb meseszámok a 3 (próba, királyfi, királylány), a 7 (sárkány feje) esetleg 9, 77 vagy 99 (szoba).
De mostanában úgy tűnik, a 100-nak van mágikus, misztikus jelentése, az lett az új meseszám. Az épp aktuális miniszterelnök a hivatalba lépése után 100 nappal tart helyzetértékelést, az új főnök kér 100 napot, hogy kicsit legalább átlássa, mi folyik a birodalmában, az olimpia előtt 100 nappal ünnepséget rendeznek, és a post it (az a kis ragasztócsíkos jegyzetlap) is éppen 100 lapos. Ez már nem lehet véletlen.
Nálunk meg néha akkora a várakozás, hogy a 4 emeletes várakozás tornyot nagyon kicsinek érezzük. Így hát felhoztam a pincéből egy használaton kívüli képkeretet, és ezt csináltam:A  post itet persze az üvegre ragasztottam, kívülről, minden reggel letépünk egy lapot a tömbről.

Ezentúl a Ne irigykedj, csináld utánam! rovatban találjátok meg a könnyen, gyorsan, olcsón megvalósítható ötleteket.

Unatkozni jó!

MÉSZÖLY ÁGNES
BARNI ÉS AZ UNATKOZÓMŰVÉSZ
Barni már a harmadik napon utálta a vakációt. Ez a rémes semmittevés az, amiről az unokatestvérei hetek óta álmodoznak? Ez a végeláthatatlan unalom, amit sóhajtozva emlegettek az óvó nénik? Ez a tömény semmi, ami miatt Lolkával, a legjobb barátnőjével minden reggel ki kellett számolni, hogy "hányat alszunk még"? Lolkának könnyű, ő a vakáció első napján leutazott a nagymamájához, de Barninak itt kellett maradnia az aszfaltszagú belvárosban. Anya nagy komolyan megbeszélte vele, hogy csak ezt a pár hetet kell kibírnia, aztán ők is elmennek a tengerhez. De addig még negyvenkettőt kell aludni, és az olyan elképzelhetetlenül sok, hogy Barni jobbnak látta, ha nem is gondol rá. Ha legalább nem egyedül lett volna nap mint nap! De a barátaiközül mindenki elutazott. Így hát Anya minden reggel összepakolta Barnit és két plüssállat barátját: Eleket és Benőt. Elek barna volt és víziló-forma, Benő szürke és elefánt-féle. Barni legszívesebben a jobb …

Méhviaszt

már tavaly is vettem, akkor egy internetes bioboltból rendeltem. Elégedett voltam vele, csak az árát sokalltam kicsit, még akkor is, ha a termékleírásban bizonyos bio méhecskék is említésre kerültek. Plusz a szállítási költség. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mennyivel olcsóbban úsznám meg, ha méhésztől vennék méhviaszt, elvégre neki biztos van. Kihagyhatnánk egy csomó láncszemet, ő is jól járna, én is... nagyon örültem az ötletemnek. Amikor a havi mézadagért mentem a szokásos méhészetünkbe, összeszedtem a bátorságom, rákérdeztem. (Csak úgy, ismeretlenül, az utcáról beesve ilyesmit biztos nem mernék megkérdezni, de úgy gondoltam, ennyi év után már megengedhetek ennyit magamnak.) Nem a hölgy volt ott, akitől vásárolni szoktam, hanem az unokája, akiről kiderült, hogy egyetemista, épp vizsgára készül, közgazdász lesz. Hohó, a jövő üzletembere, ő vezeti majd ki a válságból az országot, épp ez kell nekem. - Méhviaszt is szoktatok eladni? - Peeersze. ( A Tigrisek méhviaszból adnak el…