Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március, 2012

Húsvéti ötleteket

kerestem, amikor megláttam ezt :  Sajnos, már nem tudom, hol bukkantam rá pontosan, egy orosz blog volt. Egy kedves nyuszkó, fémből, talán bádogból. Nosza, csináljunk mi is, legalább hasonlót. A sablont egyszerűen megoldottam, csak körberajzoltam a képet a monitoron, rögtön két méretben. Elő a csomagolópapírral, a laminálóval, az ollóval, éééés hopp! Egyelőre két nyuszi készült el, az egyik a zongorán,  a másik az ablakpárkányon kapaszkodik. 

Ha az ember

gyakran olvas, nézeget angolszász oldalakat, kialakulhat az a meggyőződése, hogy nem is ünnep az ünnep girlandok nélkül. Itt találtam Itt találtam Itt találtam  Itt találtam Itt találtam Itt találtam És ha jobban belegondolok, tényleg, miért is ne? Miért is ne csinálhatnánk mi is girlandokat, bármilyen kisebb / nagyobb alkalomra, ünnepre, vagy akár minden különösebb ok nélkül is? Nem mondom, hogy nincs velük sok munka (a csak kivágom, pár perc alatt kész is , nem más, mint önáltatás), de egyszerűek, nagyszerűek, látványosak, gyerekekkel is megvalósíthatóak, nem is drágák, és többször használhatóak. Végiggondoltam a lehetőségeket, és arra jutottam, akkor járunk a legjobban, ha csomagolópapírból csináljuk. Kapható bármelyik papírboltan, nagyobb közértben is, nagy a választék is, ráadásul 200 -300 forintból kijön egy egész girland. Először nyuszis girlandot csináltunk. Tudom, nem nagy mutatvány, gyakorlatilag minden blogon fent van már. A miénk mégis külö

Akinek még

az előző bejegyzés után is van kedve a fejét törni, annak mutatok egy képet. Vajon mi lesz ebből?

A játék

határideje  lejárt, már rég. Tünde írt egy ötletet, azon gondolkodtam idáig, hogy lehetne megvalósítani. Hogyan lehet látványos, mutatós, esztétikus, vállalható módon kivitelezni filcből, vagy bármi másból a kölnis üveget? Sokat törtem rajta a fejem, sok órát eltöltöttem az interneten ötletek után kutatva, de nem találtam az igazit. Végső kétségbeesésemben elkezdtem árnyékképeket keresni - általában a legegyszerűbb, leginkább sematikus képek a legjobbak. Kölnis üveget nem találtam, de rábukkantam erre a képre:  Itt találtam Ebből még lehet valami. A Tünde ötletéből a filcet megtartottam, a képről a rózsaszín tojást aranyra cseréltem... Itt tartok: Most a feliraton gondolkozom. Lehetne forgathatós változat. mint a boltokon a NYITVA / ZÁRVA tábla (Várunk locsolókat / Nem várunk locsolókat), vagy egyszerűen csak a nyuszik alatti fehér sávba hímezni valami frappánsat. Maradjon az első ötlet, Most nem várunk locsolókat ? Vagy legyen inkább a Ne most gyere ? Most ne gyere? K

Azt találtam ki,

hogy ezentúl minden hónapban egy termék  nagyon akciós áron lesz kapható a boltomban . Márciusban a filcpiacos újhagymára esett a választásom. Ki szeretné megvenni majdnem féláron ? 

Pipacsos táska

ezúttal feketében. Kívül kordbársony, belül pöttyös vászon, a két réteg között flíz van. Jó kis munkába járós táska lehet ebből is. Ha már belekezdtem, rögtön kettőt varrtam belőle. A pipacsok fodrosak, kócosak, gyűröttek, organza szirmokkal, közepükön fekete gyöngyök. A belsején nem változtattam, kulcstartó és cipzáros zseb. 

A városban, ahol lakom

az a szokás, hogy kitesszük a kerti hulladékot a ház elé, és hetente elszállítja az önkormányzat. Ilyenkor, tavasszal főleg levágott ágakat, gallyakat, elszáradt bokrokat tesznek ki az emberek. A többiek kiteszik, én meg nézegetem, nézegetem néhány napig a kupacokat amikor arra járok, aztán végül csak nem bírok magammal, és ezt-azt hazahozok, újrahasznosítok. Így tettem szert egy szép, nagy bokor leánderre. Persze most még nem túl fotogén, de már elkezdtem locsolni, és biztos vagyok benne, hogy néhány hét múlva gyönyörű, zöld lesz. Extra meglepetésként az előző gazdái kövirózsákat is ültettek a tövére, aminek külön örültem, mert mostanában sok-sok kövirózsára van szükségem. (Egyszer majd azt is elárulom, mit kezdek vele.) Egy másik kupacon gyönyörű, fényes, bordó ágakat találtam. Igen, a vörös som az, aminek ilyen gyönyörű vesszői vannak. Nem lehet nem koszorút csinálni belőle. Elő hát a szerszámokkal. Ha beérjük egy átlagos, koszorúnak tűnő koszorúval, és nem ragaszkodunk va

Elkészült

a baba, mutatom a részleteket. A haját kontyban hordja, vékony szaténszalag és barna szaténrózsa díszíti. Ilyen a ruhája: És ilyen a kész, felöltöztetett baba: A talpától a feje tetejéig 60 cm, így a kinőtt, újszülöttkori ruhákba is lehet öltöztetni.

A tavaszi nagytakarítás

most a varrós cuccaimra csapott le. Mit mondjak, találtam ígéretes dolgokat, elfeledett anyagokat, félig kész ezt-azt. Például egy babát is. Nagy rongybaba. Öltöztethető (lesz majd). Szeretem olyanra varrni az öltöztetős babákat, hogy ha épp nincs rajtuk ruha (tapasztalataim szerint elég gyakran), akkor is szalonképesek legyenek. Ennek csipkeszegélyes alsónemű jutott. És sötétbarna plüss cipő. Kék gomb szemek és mosolygós száj. A haja pedig gyapjú, és kontyot alakítottam belőle. És ma készült ruha is a babának. Ilyen a (majdnem) kész baba.

Szemelvények

a kisasszonyok garderobe -jából, a teljesség igénye nélkül. Íme:  Virágok,  fodrok  és rózsák,  főleg rózsák, minden mennyiségben. Ezek után érthető, hogy idén rózsás kokárdákat készítettem. Aki kíváncsi rá, hogy milyenek lettek és hogyan készültek, nézze meg Hajni blogján.  

Pipacsos táska

már kapható egy ideje a boltomban. Könnyű kis nyári táska, az a fajta, amit csak felkap az ember lánya, beledobál kulcsot, pénztárcát, mobilt, esetleg kardigánt, néhány gyerekrajzot, és már megy is fagyizni. Móninak jár a köszönet azért, hogy elkészült a pipacsos táska komoly, munkába járós változata is. A két réteg vászon közé került egy réteg flíz is, így önmagában, üresen is van tartása. A fülei flízzel béleltek és szélesebbek lettek, így akkor sem vágja a vállat, kezet, ha tele van pakolva. És a mágnescsatot is cipzárra cseréltem. Persze itt is igaz a szabály, hogy győztes csapaton ne változtass, így az organza szirmú pipacsok maradtak. És a cipzáras belső zseb is maradt a kulcstartóval együtt. Ennek a két táskának már van gazdája, de akinek megtetszik, üzenjen, és neki is szívesen varrok egyet.