joghurtkrémlevest Elsőszülöttem kérte egy étteremben. Persze mindnyájan megkóstoltuk, mindnyájunknak ízlett, nagyon, és az első kanál után mindnyájan egybehangzóan állítottuk: citromos Activia!
Naná, hogy csinálok én nektek otthon is ilyet!
Sőt, csináltok ti magatoknak citromos joghurtkrémlevest, olyan egyszerű, hogy tényleg gyerekjáték elkészíteni.
A joghurtokat egy kancsóba borítjuk (lehet persze fazékba, tálba is), hozzáöntünk egy zacskó tejszínt, és felöntjük annyi tejjel, hogy leves sűrűségű legyen. Összekeverjük, és már kész is.
Naná, hogy csinálok én nektek otthon is ilyet!
Sőt, csináltok ti magatoknak citromos joghurtkrémlevest, olyan egyszerű, hogy tényleg gyerekjáték elkészíteni.
A joghurtokat egy kancsóba borítjuk (lehet persze fazékba, tálba is), hozzáöntünk egy zacskó tejszínt, és felöntjük annyi tejjel, hogy leves sűrűségű legyen. Összekeverjük, és már kész is.
Ha már a főzést megspóroltuk, a tálalásnak adjuk meg a módját. (Ezt is az étteremben lestük el :-)
A tányérba először apró (vagy apróra vágott) gyümölcsök kerültek, nálunk most épp ribizli és cukordinnye, mert az volt itthon. És egy adag tejszínhab, az fontos, mert az eredeti változatban is volt (és gondolom Menyus is mondta, hogy az jár). És mentalevél.
Akinek a pincér szerepe jutott (= kiharcolta, kialkudta, kitárgyalta, kikunyerálta magának) ezt a sok finomságot nagy, teátrális mozdulatokkal a kancsóból felönti a levessel, és már kanalazzuk is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése